Αρχική > Αρχείο Ετικετών: Μαγειρική (σελίδα 2)

Αρχείο Ετικετών: Μαγειρική

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα φαγητά από όλη την Ελλάδα

Τα Χριστούγεννα μαζί με την Πρωτοχρονιά αποτελούν διαχρονικά μια εκ των δύο σημαντικότερων θρησκευτικών γιορτών στην Ελλάδα. Οι 12 γιορτινές μέρες που μεσολαβούν μεταξύ παραμονής Χριστουγέννων και Θεοφανείων, έχουν συνδεθεί με μυριάδες ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Τάσος Χασεκίολγου, ο Έλληνας σεφ από την Πτολεμαΐδα που «ταΐζει» τη Μισέλ Ομπάμα και όλους τους stars του Hollywood στο Μαϊάμι!

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα ο Έλληνας σεφ Τάσος Χασεκίογλου, που πλέον ζει στο Μαϊάμι και με τις γευστικές τους δημιουργίες έχει ξετρελάνει το ζεύγος Ομπάμα, την Αντριάνα Λίμα, τον ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκολατένια σύκα γεμιστά με καρύδι

Χριστουγεννιάτικο, πανεύκολο, πεντανόστιμο, μαγικές λέξεις που περιγράφουν το πολύ εντυπωσιακό γλυκό μας, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με το γιορτινό κλίμα των ημερών και όχι μόνο! Ένα ιδιαίτερο κέρασμα, για να καλωσορίσουμε τους ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Γιαουρτίνι με γιαούρτι γαϊδούρας

Παραδοσιακό, πεντανόστιμο, ειδικά όσοι λατρεύουν τα σιροπιαστά γλυκά θα το τιμήσουν! Ένα υπέροχο γλυκό φτιαγμένο με γιαούρτι γαϊδούρας το οποίο είναι γνωστό για την υψηλότατη διατροφική του αξία! Η γεύση του, πιστέψτε ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ πορτοκάλι με κανέλα

Σπιτικό λικέρ πορτοκάλι – κανέλας! Πολύ εύκολο στην παρασκευή του, αρωματικό, με φίνα γεύση, κλασσικό λικέρ, από τα αγαπημένα μου! Αρωματίστε τις τούρτες, τα κουλουράκια και τα κέικ και τις φρουτοσαλάτες σας ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Σοκολατένιο κέικ με παντζάρι

Πανεύκολο σοκολατένιο κέικ με παντζάρι, ζουμερό με καταπληκτική γεύση που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει! Κανένας δε θα μπορέσει να καταλάβει ότι αυτό το νόστιμο, σοκολατένιο κέικ, περιέχει λαχανικό….…πόσο μάλλον τα παιδιά, που ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας

Αγαπημένο φαγητό πολλών οι χοιρινές μπριζόλες. Μία συνταγή που θα τις κάνει ακόμη πιο νόστιμές, μαριναρισμένες με χυμό πορτοκαλιού, μουστάρδα και μαγιονέζα, γεύσεις που καλύπτονται γύρω από την υπέροχη κρούστα παρμεζάνας! Μία ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κάστανο γλυκό του κουταλιού

Ένα από τα ωραιότερα γλυκά του κουταλιού, από την πρώτη δαγκωνιά λιώνει στο στόμα, με βελούδινη αίσθηση και φοβερή γεύση! Το δοκίμασα πριν πολλά χρόνια στην πρώτη μου εκδρομή στο Πήλιοκαι έτσι ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Τούρτα πορτοκάλι με σοκολάτα, καρύδια και κανέλα

Πριν ακόμη δοκιμάσετε αυτήν την τούρτα, το σπίτι σας θα μοσχοβολήσει πορτοκάλι, σοκολάτα και κανέλα! Εύκολη, απλή τούρτα με διάχυτο το άρωμα του πορτοκαλιού, της σοκολάτας και της κανέλας! Βάζοντας και καρύδια ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Συνταγή της Αρετής στο e-ptolemeos.gr “Πένες τρικολόρε με τόνο” στο δημοφιλές site του διάσημου Σεφ Άκη Πετρετζίκη

Δείτε βήμα – βήμα την συνταγή: Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Πένες τρικολόρε με τόνο  Μέθοδος Εκτέλεσης Σε ελαφρώς αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπέργκερ με καπνιστή πικάντικη πανσέτα, μαρμελάδα πιπεριά Φλωρίνης και λεμονάτη μαγιονέζα

Από τον σεφ Βασίλη Τσατσάκη ΥΛΙΚΑ 200 γρ. χοιρινή πανσέτα 80 γρ. μέλι 1 σφηνάκι λευκό ξίδι 1 πιπεριά τσίλι Αλάτι, πιπέρι ½ κ.γ. κύμινο σκόνη 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή Μαγιονέζα Χυμός ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνταγή με κρόκο Κοζάνης στο BBC – Δείτε τη συνταγή

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο μοναδικός κρόκος Κοζάνης, έχει γίνει συστατικό εξαιρετικών πιάτων τόσο σε διάσημα εστιατόρια του εξωτερικού, όσο και σε διεθνείς τηλεποτικές εκπομπές μαγειρικής. Αυτή τη φορά, συναντήσαμε ...

Διαβάστε Περισσότερα »