Αρχική > Αρχείο Ετικετών: Μαγειρική

Αρχείο Ετικετών: Μαγειρική

«Πρεσβευτής για την ελληνική γαστρονομία 2019-2020» ο Πτολεμαϊδιώτης σεφ Τάσος Χασεκίογλου

Ο Πτολεμαϊδιώτης σεφ Αναστάσιος Χασεκίογλου αναγνωρίζεται διεθνώς με τον τίτλο «Πρεσβευτής για την ελληνική γαστρονομία 2019-2020», από το GREEK TASTE BEYOND BORDERS (ελληνική γεύση πέρα από τα σύνορα). Ο ίδιος ζει στο Miami της ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κοζανίτης Chef, Νικόλαος Κουλούσιας επιμελείται το μενού στην μνήμη της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ο σεφ Νικόλαος Κουλούσιας σε ξενοδοχείο στο Ομάν θα προσδώσει τις δικές του πινελιές στο φιλανθρωπικό γεύμα που θα είναι από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εκδηλώσεις Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου Με την μαγειρική ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Γιαουρτογλυκό με μπισκότα, ζελέ και γλυκό κεράσι!

Πανεύκολο, δροσερό, πολύ ελαφρύ και εύγευστο γλυκό με γιαούρτι, τυρί κρέμα, ζελέ κεράσι, μπισκότα και γλυκό του κουταλιού κεράσι. Ένα γλυκό που φτιάχνεται πολύ γρήγορα και ξετρελαίνει με την γεύση του! Δοκιμάστε ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο διάσημος σεφ Λευτέρης Λαζάρου διαφημίζει τα Μπουχάρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με αναρτήσεις του στο instαgram και το facebook ο διάσημος σεφ Λευτέρης Λαζάρου, γνωστός και από τη συμμετοχή του σαν κριτής σε τηλεοπτικά σόου μαγειρικής (show cooking game, Master Chef κ.α.), εκφράζεται με ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Το S.Pellegrino για 4η φορά αναζητά τον καλύτερο Young Chef σε όλο τον κόσμο!

Μέσα από τη φετινή ανακοίνωση του παγκόσμιου διαγωνισμού γαστρονομίας, το S.Pellegrino καινοτομεί αξιοποιώντας τη γαστρονομία ως «εργαλείο» για κοινωνική αλλαγή αναζητώντας την επόμενη γενιά των chefs.  Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2019 – Σήμερα, ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο περιοδικό «Στείλε την συνταγή σου» οι χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας, της Αρετής Παπαδοπούλου

Το περιοδικό «ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ» δημοσίευσε την συνταγή της συνεργάτιδας του e-ptolemeos.gr, Αρετής Παπαδοπούλου, «Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας» στο τεύχος του Φεβρουαρίου 2019!

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μελόπιτα!

Μελόπιτα! Ένα φανταστικό επιδόρπιο, με μέλι, φρέσκα αυγά, βούτυρο, ανθότυρο και κανέλα, ότι πιο αγνό μπορούμε να απολαύσουμε! Όσο και να αποφεύγει κανείς τα γλυκά, θα δοκιμάσει σίγουρα, μια και δεν θα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Γλυκιά πλεξούδα με καρύδια και αμύγδαλα!

Γλυκιά πλεξούδα με γέμιση καρυδιών και ψημένων αμυγδάλων, μαρμελάδα βερίκοκου και άρωμα πικραμύγδαλου! Οι κόκκοι ζάχαρης σε συνδυασμό με το γλάσο μαρμελάδας, απλά θα σας ξετρελάνουν τον ουρανίσκο! Μία νόστιμη παραλλαγή του ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Σαραγλί

Συνταγή πετυχημένη πολλών ετών, για το πιο νόστιμο, κρατσανιστό, υπέροχα σιροπιασμένο σαραγλί με ελαιόλαδο και γέμιση καρύδι, που λιώνει στο στόμα! Όσοι δεν έχετε τολμήσει ακόμη  να φτιάξετε αυτό το φανταστικό γλυκό ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινό ρολό με μέλι, μουστάρδα και κεφαλογραβιέρα

Χοιρινό ρολό γεμισμένο με γλυκιά κεφαλογραβιέρα και γλάσο μελιού, η αποθέωση του χοιρινού! Μία ιδιαίτερη επιλογή για το τραπέζι των Χριστουγέννων!Ένα εντυπωσιακό πιάτο τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση! Το ρολό ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κουκουνάρια σοκολατένια 

Την πιο αγαπημένη εορτή όλου του χρόνου, τα Χριστούγεννα βρείτε χρόνο και φτιάξτε τα υπέροχα αυτά σοκολατένια κουκουνάρια με τα παιδιά σας! Βγάλτε τα μπολ σας, σηκώστε τα μανίκια σας, πειραματιστείτε μαζί ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μελομακάρονα

Μελομακάρονα σκέτη απόλαυση! Φέτος τα έφτιαξα μόνο με ελαιόλαδο και με ένα διαφορετικό μέλι, βελανιδιάς, ένα υπέροχο, γεμάτο σε πυκνότητα και γεύση μέλι. Τα πιο νόστιμα μελωμένα μελομακάρονα που έχω φτιάξει ποτέ, ...

Διαβάστε Περισσότερα »