Αρχική > Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία (σελίδα 3)

Αρχείο Ετικετών: Γαστρονομία

Φαλάφελ – Οι ρεβιθοκεφτέδες που έγιναν της μόδας!

Μεγάλη προσοχή στη θερμοκρασία του λαδιού, να μην είναι πολύ δυνατή και κάψει από έξω τα φαλάφελ και μέσα είναι ωμά. Μερικοί βάζουν και λίγη σόδα μέσα στη ζύμη για να είναι ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Φανουρόπιτα

Η Φανουρόπιτα είναι η νηστίσιμη πίτα που προσφέρουμε την παραμονή της γιορτής του Αγίου Φανουρίου στις 27 Αυγούστου. Αν έχουμε χάσει κάτι μπορούμε να παρακαλέσουμε να μας το φανερώσει και να φτιάξουμε ...

Διαβάστε Περισσότερα »

14 light συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις

Το καλοκαίρι η διατροφή μας αλλάζει προφίλ και τα πιάτα που μπαίνουν στο καθημερινό τραπέζι γίνονται πιο ανάλαφρα χωρίς απαραίτητα να είναι και άγευστα. Φωτεινό παράδειγμα οι παρακάτω προτάσεις, που θα κάνουν ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Γεμιστά με πλιγούρι

Μια εναλλακτική εκδοχή του αγαπημένου μας μαμαδίστικου φαγητού Υλικά 3 ντομάτες 3 πράσινες πιπεριές τύπου ντολμάς 2 μεγάλα κολοκυθάκια ½ κιλό πλιγούρι Λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος 10 ντοματίνια Λίγο δενδρολίβανο Λίγο θυμάρι φρέσκο ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Φούστορον με καβουρμά. Ποντιακή ομελέτα

Ο καβουρμάς είναι κομμάτια κρέατος, συνήθως χοιρινού, το οποίο βράζουμε μαζί με το λίπος του και μπαχαρικά και διατηρείται για πολλούς μήνες (κυκλοφορεί στο εμπόριο). Φούστορον είναι η ομελέτα. ΥΛΙΚΑ 300-400 γρ. ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Light καλοκαιρινή ομελέτα φούρνου!

Τα κολοκυθάκια είναι στην εποχή τους και η light ομελέτα φούρνου θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το τηγάνισμα. Δοκιμάστε τη ζεστή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και μαζί με μια αρωματική χωριάτικη θα έχετε ένα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Κοζανίτης Chef, Νικόλαος Κουλούσιας επιμελείται το μενού στην μνήμη της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ο σεφ Νικόλαος Κουλούσιας σε ξενοδοχείο στο Ομάν θα προσδώσει τις δικές του πινελιές στο φιλανθρωπικό γεύμα που θα είναι από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εκδηλώσεις Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου Με την μαγειρική ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Πένες με κοτόπουλο μανιτάρια, κουρκουμά και κρόκο Κοζάνης

Διατροφή και υγεία αυτά πάνε χέρι χέρι … Το έλεγε ο Ιπποκράτης  «η τροφή σου είναι το φάρμακό σου..». O κουρκουρμάς ή turmeric θεωρείται το μυστικό της  παραδοσιακής ινδικής ιατρικής, της αγιουβέρδα. ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Πισία με πατάτα, νηστίσιμα

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γέμιση με τα μυρωδικά που αγαπάτε, να την κάνετε λιγότερο ή περισσότερο πικάντικη. Είναι εύκολο άλλωστε να συνδυαστεί η νηστεία με τη νοστιμιά! ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη 1 ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Διάμεσα – Η ποντιακή «πίτσα» με χόρτα

για τη ζύμη 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½  κουτ. γλυκού αλάτι 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο περίπου 200 ml νερό χλιαρό για τη γέμιση περίπου 300 γρ. μαυρολάχανα ή σέσκουλα, καθαρισμένα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Χοιρινό φιλέτο μενταγιόν με προσούτο και κρόκο Κοζάνης

ΥΛΙΚΑ: 40 γρ. ελαιόλαδο 500 γρ. ψαρονέφρι αλεύρι για αλεύρωµα 70 γρ. φρέσκα µανιτάρια 40 γρ. πιπεριά πράσινη 40 γρ. κρεµµύδι ξερό 30 γρ. προσούτο 30 γρ. τυρί καπνιστό 10 γρ. πάστα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποντιακές τηγανητές πατάτες

Αγαπημένος μεζές μικρών και μεγάλων, διαχρονικά, η τηγανητή πατάτα δεν θα μπορούσε να λείπει από την ποντιακή κουζίνα. Οι λάτρεις των πικάντικων γεύσεων αναζητήστε την ατζίκα σε μαγαζιά με ποντιακά ή ρωσικά ...

Διαβάστε Περισσότερα »