Αρχική > Αρχείο Ετικετών: Γευσιγνωσία

Αρχείο Ετικετών: Γευσιγνωσία

Γιορτινές συνταγές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά από την Αρετή Παπαδοπούλου!

Δείτε τις γιορτινές συνταγές της στήλης του «e-ptolemeos.gr», «Μαγειρεύοντας με την Αρετή» και επιλέξτε ποιες γλυκές ή αλμυρές λιχιδουδιές θα ετοιμάσετε για τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά: Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κολοκυθόπιτα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χριστουγεννιάτικο κοτόπουλο με γέμιση

Απίστευτα νόστιμη συνταγή για ολόκληρο κοτόπουλο, γεμιστό με κιμά, συκωτάκια, κάστανα κουκουνάρι! Αρχοντικό φαγητό, ιδανικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο!   Τα υλικά της συνταγής είναι μία προσφορά από το ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Κολοκυθόπιτα σιροπιαστή

Αγαπημένη συνταγή των παιδικών μου χρόνων,  πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα σιροπιαστή, που αποθεώνεται από τους λάτρεις των σιροπιαστών! Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα κομμάτι αυτής της κολοκυθόπιτας με χαρακτηριστικό άρωμα και την ιδιαίτερη, ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Γεύσεις Ποντίων στην Κοζάνη με σεφ τον Γιάννη Γιαννίτσα – Από το ΕΘΝΟΣ

Η ΕΦΑ Κοζάνης διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση για την ποντιακή κουζίνα, με ομιλίες, μουσική, χορό και γευσιγνωσία Ηγαστρονομική έρευνα του σεφ και συμβούλου σεφ σε εστιατόρια και μονάδες παραγωγής φαγητών, Γιάννη Γιαννίτσα, τον οδηγεί ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Γυμνή μελιτζανόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης

Μία πίτα ελαφριά, χωρίς καθόλου φύλλα, κάτι σαν φλαν, με βάση από μπεσαμέλ δηλαδή που ανακάτεψαμε με σάρκα ψημένης μελιτζάνας. Για έντονη, καπνιστή γεύση, ψήστε τις μελιτζάνες στο γκριλ μέχρι να καεί η φλούδα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Μαγιονέζα με Κρόκο Κοζάνης της εταιρίας ‘Pitenis’ βραβεύτηκε με το Superior Taste Award

Η Μαγιονέζα με Κρόκο Κοζάνης της εταιρίας «Αφοί Α. Πιτένη ΑΒΕΕ» βραβεύτηκε με το Superior Taste Award (2 Χρυσά Αστέρια) στον Διεθνή Οργανισμό Γεύσης και Ποιότητας iTQi (International Taste & Quality Institute), ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα

Μία διαφορετική συνταγή για φιλέτο τηγανιτής πέρκας που θα σας γίνει συνήθεια! Πολύ γρήγορη, νόστιμη και ελαφριά! Θα την ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια, ειδικά τα παιδιά που δεν προτιμάνε και τόσο τα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα παραδοσιακά φαγητά του Πόντου παρουσίασε στο OPEN η παραγωγός παραδοσιακών προϊόντων από το Ρυάκιο Ελένη Κυριακίδου – Βασιλειάδου (video)

Η παραγωγός παραδοσιακών προϊόντων από το Ρυάκιο Κοζάνης, Ελένη Κυριακίδου – Βασιλειάδου εμφανίστηκε σήμερα στην τηλεόραση του OPEN, στο πλαίσιο του αφιερώματος για την Ποντιακή Γενοκτονία, προκειμένου να παρουσιάσει τα φαγητά και ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Ένα πιάτο που συνδυάζει  ψαρονέφρι καλομαγειρεμένο με πλούσια σάλτσα μανιταριών. Το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο και ζουμερό, ότι πρέπει για το Κυριακάτικο τραπέζι! Το ψαρονέφρι και είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι

Στο σπίτι μας υπάρχει πάντα λικέρ καρύδι που είναι από τα αγαπημένα μου! Αρχοντικό λικέρ με φίνα γεύση και άρωμα, φτιάχνεται πολύ εύκολα στα μέσα του Μαΐου και απολαμβάνεται όλο τον χρόνο! ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Νηστίσιμος κορμός με χαλβά

Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας, με χαλβά, ταχίνι, μέλι και ξηρούς καρπούς! Ένα γλυκό που δε χρειάζεται πολλά λόγια για να το περιγράψεις! Για εμένα, ίσως η καλύτερη συνταγή που έχει γίνει ποτέ για ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Η συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου «Φασόλια γίγαντες γλυκό του κουταλιού», στο site του Άκη Πετρετζίκη!

Η συνταγή της συνεργάτιδας του «e-ptolemeos.gr» Αρετής Παπαδοπούλου ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ που απέσπασε χιλιάδες like στις ομαδες μαγειρικής στο facebook, δημοσιεύθηκε στο site του δημοφιλούς Έλληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη! Δείτε ...

Διαβάστε Περισσότερα »