Αρχική > Αρχείο Ετικετών: Γευσιγνωσία

Αρχείο Ετικετών: Γευσιγνωσία

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Πέρκα σε λεμονάτη σάλτσα

Μία διαφορετική συνταγή για φιλέτο τηγανιτής πέρκας που θα σας γίνει συνήθεια! Πολύ γρήγορη, νόστιμη και ελαφριά! Θα την ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια, ειδικά τα παιδιά που δεν προτιμάνε και τόσο τα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα παραδοσιακά φαγητά του Πόντου παρουσίασε στο OPEN η παραγωγός παραδοσιακών προϊόντων από το Ρυάκιο Ελένη Κυριακίδου – Βασιλειάδου (video)

Η παραγωγός παραδοσιακών προϊόντων από το Ρυάκιο Κοζάνης, Ελένη Κυριακίδου – Βασιλειάδου εμφανίστηκε σήμερα στην τηλεόραση του OPEN, στο πλαίσιο του αφιερώματος για την Ποντιακή Γενοκτονία, προκειμένου να παρουσιάσει τα φαγητά και ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Ψαρονέφρι με μπύρα και σάλτσα μανιταριών

Ένα πιάτο που συνδυάζει  ψαρονέφρι καλομαγειρεμένο με πλούσια σάλτσα μανιταριών. Το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο και ζουμερό, ότι πρέπει για το Κυριακάτικο τραπέζι! Το ψαρονέφρι και είναι μία προσφορά από το κρεοπωλείο ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ Καρύδι

Στο σπίτι μας υπάρχει πάντα λικέρ καρύδι που είναι από τα αγαπημένα μου! Αρχοντικό λικέρ με φίνα γεύση και άρωμα, φτιάχνεται πολύ εύκολα στα μέσα του Μαΐου και απολαμβάνεται όλο τον χρόνο! ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Νηστίσιμος κορμός με χαλβά

Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας, με χαλβά, ταχίνι, μέλι και ξηρούς καρπούς! Ένα γλυκό που δε χρειάζεται πολλά λόγια για να το περιγράψεις! Για εμένα, ίσως η καλύτερη συνταγή που έχει γίνει ποτέ για ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Η συνταγή της Αρετής Παπαδοπούλου «Φασόλια γίγαντες γλυκό του κουταλιού», στο site του Άκη Πετρετζίκη!

Η συνταγή της συνεργάτιδας του «e-ptolemeos.gr» Αρετής Παπαδοπούλου ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ που απέσπασε χιλιάδες like στις ομαδες μαγειρικής στο facebook, δημοσιεύθηκε στο site του δημοφιλούς Έλληνα σεφ Άκη Πετρετζίκη! Δείτε ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσες θερμίδες έχουν τα Σαρακοστιανά

Τα Κούλουμα γιορτάζονται παραδοσιακά με ορισμένες τροφές που δεν συνηθίζουν οι περισσότεροι από εμάς το υπόλοιπο έτος, όπως λαγάνα, ταραμοσαλάτα, χαλβάς κ.α. Εκτός από γεύση και μια διαφορετική νότα στο τραπέζι μας, ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο περιοδικό «Στείλε την συνταγή σου» οι χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας, της Αρετής Παπαδοπούλου

Το περιοδικό «ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ» δημοσίευσε την συνταγή της συνεργάτιδας του e-ptolemeos.gr, Αρετής Παπαδοπούλου, «Χοιρινές μπριζόλες με κρούστα παρμεζάνας» στο τεύχος του Φεβρουαρίου 2019!

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Μελόπιτα!

Μελόπιτα! Ένα φανταστικό επιδόρπιο, με μέλι, φρέσκα αυγά, βούτυρο, ανθότυρο και κανέλα, ότι πιο αγνό μπορούμε να απολαύσουμε! Όσο και να αποφεύγει κανείς τα γλυκά, θα δοκιμάσει σίγουρα, μια και δεν θα ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Το 6ο Φεστιβάλ Σούπας μεταφέρθηκε στο κέντρο της Κοζάνης – Φασολάδα, μανιταρόσουπα και βελουτέ σούπα λαχανικών (video-φωτο)

Το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Σούπας μεταφέρθηκε την Κυριακή το πρωί για πρώτη φορά στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης, όπου στο κοινό προσφέρθηκαν η παραδοσιακή φασολάδα με τοπικά όσπρια, σούπα βελουτέ μπρόκολο – ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα μαγικά Χριστούγεννα στον Πόντο – Ήθη και έθιμα μιας άλλης εποχής

Οι Πόντιοι, με την πλούσια λαογραφική τους παράδοση, παρά την προσφυγιά συντηρούν επίμονα στο πέρασμα των ετών τα πατροπαράδοτα έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Για τα Καλαντόφωτα, τα Χριστούγεννα δηλαδή, τη μεγάλη ...

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα φαγητά από όλη την Ελλάδα

Τα Χριστούγεννα μαζί με την Πρωτοχρονιά αποτελούν διαχρονικά μια εκ των δύο σημαντικότερων θρησκευτικών γιορτών στην Ελλάδα. Οι 12 γιορτινές μέρες που μεσολαβούν μεταξύ παραμονής Χριστουγέννων και Θεοφανείων, έχουν συνδεθεί με μυριάδες ...

Διαβάστε Περισσότερα »