Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Συζητήσεις Πολιτικής Προστασίας – Πυροσβεστικού Σώματος για φιλοξενία της νέας σειράς της Σχολής Πυροσβεστικής στο …Τσοτύλι λόγω πρωτοκόλλων ασφαλείας COVID-19

Συζητήσεις Πολιτικής Προστασίας – Πυροσβεστικού Σώματος για φιλοξενία της νέας σειράς της Σχολής Πυροσβεστικής στο …Τσοτύλι λόγω πρωτοκόλλων ασφαλείας COVID-19

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η συγκυρία του κορωνοϊού φαίνεται πως επηρεάζει και τη Σχολή Πυροσβεστικής Ακαδημίας Πτολεμαΐδας, με την έννοια ότι αναζητείται χώρος φιλοξενίας της νέας σειράς εκπαιδευόμενων, που λόγω πρωτοκόλλων ασφαλείας αυτό δεν μπορεί να γίνει στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της σχολης.

Μάλιστα, φαίνεται πως βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την ενεργοποίηση του κτιρίου της πρώην Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στο Τσοτύλι, προκειμένου να φιλοξενηθεί η νέα σειρά εκπαιδευόμενων της Σχολής Πυροσβεστικής Ακαδημίας Πτολεμαΐδας, είδηση που δημοσίευσε το Kozan.gr και το σημερινό ρεπορτάζ του «Π» επιβεβαιώνει πως γίνονται συζητήσεις για το εν λόγω κτίριο, κατά πληροφορίες.

Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική φαίνεται πως είναι σε αναζήτηση χώρου φιλοξενίας των νέων σπουδαστών, ωστόσο αυτό έγινε χωρίς όπως λένε οι πληροφορίες, να γνωρίζει κάτι ο δήμος Εορδαίας, στην έδρα του οποίου μάλιστα, φιλοξενούνται οι σπουδαστές και η σχολή. Επίσης ερωτηματικό παραμένει αν έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες αναζήτηση κάποιου κατάλληλου χώρου στην έδρα της σχολής, στην Εορδαία, ώστε να μην προκύπτουν μια σειρά προβλημάτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στις 10 του μηνός πρέπει να έρθουν στη Σχολή οι νεοσύλλεκτοι που ολοκλήρωσαν την στρατιωτική τους θητεία στην Αυλώνα. Λόγω του covid-19, όμως και με βάση τα πρωτόκολλα που έχουν βγει από τις αρμόδιες αρχές, σε κάθε θάλαμο δεν μπορούν να είναι πάνω από 4 άτομα, αντί για 10 όπως ήταν μέχρι σήμερα, σε σύνολο 300 εκπαιδευόμενων.

Ο Δήμος Βοϊου που διαχρονικά επιθυμεί την αξιοποίηση της σχολής φαίνεται πως θα επιθυμούσε την αξιοποίησή της, ωστόσο περεταίρω πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται από τη δημοτική αρχή.

Ο Δήμος Εορδαίας, από την πλευρά του είναι λογικό να μην θέλει να απολέσει ούτε έναν εκπαιδευόμενο από τη σχολή, με πέρας της συγκυρίας του κορωνοϊού, οπότε και θα μπορέσει η σχολή να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Σε κάθε περίπτωση κλιμάκιο των αρμόδιων φορέων έκανε αυτοψία στον χώρο της πρώην Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στο Τσοτύλι και φαίνεται πως οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική, με την παράδοση των τελικών εισηγήσεων. Από την πλευρά τους τα αρμόδια στελέχη της πυροσβεστικής στην περιοχή δεν θέλησαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες, επισημαίνοντας πως οι αποφάσεις είναι του αρχηγείου και της Πολιτικής Προστασίας.

Ωστόσο για τη λειτουργία της σχολής στο Τσοτύλι μπαίνουν μια σειρά εύλογων ζητημάτων, όπως: Πως θα μετακινούνται καθημερινά οι καθηγητές για μάθημα; Πως θα κάνουν τις ασκήσεις τους, μιας και στην Πτολεμαΐδα στη Σχολή υπάρχει στίβος μάχης, γυμναστήρια, όργανα απαραίτητα για την εκπαίδευση, πύργος ασκήσεων, πυροσβεστικά οχήματα κ.α.. Επίσης, ποιος θα επιβλέπει εκεί τους εκπαιδευόμενους, κ.ο.κ.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 1630 νέα κρουσματα σήμερα Σάββατο- Διψήφιος και σήμερα ο αριθμός στην ΠΕ Κοζάνης- Πόσα εντοπίζονται στις ΠΕ Γρεβενών και Καστοριάς

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.630, εκ των οποίων 5 ...