Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Συνεργασία Μποδοσάκειου με το ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ για κατασκευή μονάδας Συμπαραγωγής Hλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης μονάδας κελιού καυσίμου (fuel cell) & ΑΠΕ (φωτοβολταϊκό πάρκο) στο χώρο του Νοσοκομείου

Συνεργασία Μποδοσάκειου με το ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ για κατασκευή μονάδας Συμπαραγωγής Hλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης μονάδας κελιού καυσίμου (fuel cell) & ΑΠΕ (φωτοβολταϊκό πάρκο) στο χώρο του Νοσοκομείου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

    Η Διοίκηση του  Γενικού Νοσοκομείου  Πτολεμαιδας «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στις 26-8-2020 κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε η σκοπιμότητα της συνεργασίας του Νοσοκομείου μας με το ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ  στα πλαίσια υποβολής Τεχνικού Δελτίου Προτεινόμενων Μελετών, με τίτλο: «Εγκατάσταση Πιλοτικής Μονάδας ΣΗΘΥΑ Κελιού Καυσίμου και ΑΠΕ με Χρήση Υδρογόνου (Η2) στο χώρο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας» .

    Το Νοσοκομείο συναινεί και υποστηρίζει το ΕΚΕΤΑ για την ανάληψη των μελετών ωρίμανσης για την υλοποίηση του έργου εντός του χώρου του Νοσοκομείου ή  όπου οριστικοποιηθεί η χωροθέτηση της μονάδας καθώς και του Φωτοβολταϊκού κατόπιν περαιτέρω ωρίμανσης του έργου και ολοκλήρωσης όλων των σχετικών μελετών και αδειοδοτήσεων.

    Το έργο, συνολικού εκτιμώμενου  προϋπολογισμού 12.000.000,00€, αναφέρεται στην κατασκευή μονάδας ΣΗΘΥΑ κελιού καυσίμου (fuel cell) & ΑΠΕ (φωτοβολταϊκό πάρκο) στο χώρο του Νοσοκομείου για την εξυπηρέτηση αναγκών των παρακάτω κτιριακών συγκροτημάτων:

Α. Μποδοσάκειο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Β. ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ, Παράρτημα Πτολεμαΐδας

Γ. Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ

    Σκοπός του έργου είναι η μετατροπή ευρέως φάσματος συμβατικών και μη καυσίμων («πράσινο» Η2 από ΑΠΕ) σε ηλεκτρική ενέργεια και θερμότητα.

    Πρόκειται για Πιλοτικό έργο εγκατάστασης συστημάτων παραγωγής – αλλά και αποθήκευσης ενέργειας το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτροπαραγωγή μέσω ΑΠΕ (κατασκευή Φ/Β πάρκου ισχύος 1 ΜWe) και χρήση Η2 και μπορεί να υλοποιηθεί με βάση την υψηλή τεχνογνωσία του ΙΔΕΠ σε σχετικές τεχνολογίες.

    Με την πράξη μας αυτή και την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνουμε εξοικονόμηση οικονομικών πόρων της υγειονομικής μας μονάδας, συμβάλλοντας στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους  πολίτες της Εορδαίας και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Μια διαφορετική επίσκεψη στο νοσοκομείο Γρεβενών

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Μια διαφορετική επίσκεψη δέχτηκε το νοσοκομείο Γρεβενων. Μια αλεπού έκοβε βόλτες στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου χωρίς ...