Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης στην Ουκρανία

Συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης στην Ουκρανία

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στο πλαίσιο της τριετούς συνεργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης στην Ουκρανία, πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη της Καθηγήτριας του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Ελένης Γρίβα σε Τμήματα του Ουκρανικού Πανεπιστημίου.

Κατά τις ημέρες της επίσκεψης η κ. Γρίβα έδωσε διαλέξεις στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας, στο Παιδαγωγικό Τμήμα και στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών και πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας στις οποίες συμμετείχαν από το Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης ο Αντιπρύτανης κ. Mykola Trofymenko, η Κοσμήτορας κ. Okena Pavlenko, και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ελληνικής Γλώσσας κ. Natalya Voyevutko. Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν οι προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο. Σημεία κοινού ενδιαφέροντος είναι η ανάληψη δράσεων για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η οργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για δασκάλους της ελληνικής γλώσσας καθώς και η παραγωγή διδακτικού υλικού για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερη/ξένη γλώσσα.

Παράλληλα, αντιπροσωπεία καθηγητών από το Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης μαζί με την κ. Γρίβα επισκέφτηκαν την αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, κ. Olena Dobra, το σχολείο Σταριι Κριμ και το 46ο Σχολείο της Μαριούπολης, όπου συζήτησαν με τους διευθυντές και το προσωπικό τις δυνατότητες εφαρμογής στα σχολεία τους καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Η επίσκεψη της Καθηγήτριας κ. Γρίβα εντάσσεται στο Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ (Δράση KA1 – Διεθνής Κινητικότητα).

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team