Αρχική > Αθλητικά > Συνέντευξη του Θανάση Κρυτσάνη εφ΄ όλης της ύλης: «Στόχος μας το πρωτάθλημα». Ο Πρόεδρος του Εορδαϊκού καλεί τους φιλάθλους να έρθουν κοντά στην ομάδα

Συνέντευξη του Θανάση Κρυτσάνη εφ΄ όλης της ύλης: «Στόχος μας το πρωτάθλημα». Ο Πρόεδρος του Εορδαϊκού καλεί τους φιλάθλους να έρθουν κοντά στην ομάδα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Μεγάλη συνέντευξη για τους στόχους του Εορδαϊκού τη νέα αγωνιστική περίοδο έδωσε στον Αντώνη Πουγαρίδη και στο e-ptolemeos.gr ο πρόεδρος της ομάδας Θανάσης Κρυτσάνης.

Ο κ. Κρυτσάνης μίλησε για όλη την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από πέρσι και συνεχίζεται στον Εορδαϊκό, τους στόχους της ομάδας που δεν είναι άλλοι από την άνοδο, τις ακαδημίες λέγοντας που στόχος της ομάδας είναι να αναδειχθούν ταλέντα και να προωθηθούν σε μεγαλύτερες ομάδες αλλά και το καινούριο γήπεδο που χρειάζεται η πόλη και που τόσα χρόνια μένει μόνο στα λόγια.

Διαβάστε αναλυτικά τι μας είπε:

 

Ερ.: Ξεκινάει η νέα αγωνιστική περίοδος και είχαμε μείνει στην γενική συνέλευση ότι ειπώθηκε εκεί. Κρίθηκε σε γενικές γραμμές πετυχημένη και στην οποία υπήρχε και αρκετά μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Τι βγήκε από αυτή τη γενική συνέλευση και που βρισκόμαστε σήμερα.

Θ.Κ.: Θέλω να πω ότι κάναμε αυτή τη γενική συνέλευση γιατί θέλαμε να ενημερώσουμε το κόσμο που τον θέλουμε δίπλα μας, τι έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα. Γιατί  πέρσι με άλλες βλέψεις είχαμε ξεκινήσει, άλλα είχαμε στο μυαλό μας αλλά η πανδημία και όλη η κατάσταση μας οδήγησε σε άλλα πράγματα.

Έτσι έπρεπε εμείς για να μην αφήσουμε να πάει χαμένο όλο αυτό το διάστημα να κινηθούμε γιατί η ομάδα σε πολλά κομμάτια οργανωτικά υστερούσε πάρα πολύ. Έτσι το βρήκαμε σαν μια καλή ευκαιρία σιγά-σιγά να οργανώσουμε τα έξω-αγωνιστικά κομμάτια της ομάδας, να κάνουμε ένα σχεδιασμό πως θα κινηθούμε στο αγωνιστικό τμήμα. Σε αυτό το διάστημα κάναμε και τη συμφωνία με το κ. Ζιώγα και τελικά όλα αυτά που κάναμε θέλαμε να τα παρουσιάσουμε στην γενική συνέλευση.

Γιατί όπως ξέρει ο κόσμος κάναμε ένα γραφείο (που είναι σε αναστολή ακόμα και σήμερα), ιστοσελίδα, e-shop και πολλά άλλα.

Με αυτή μας την κίνηση και τη συνέλευση θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι ο Εορδαϊκός είναι ομάδα της πόλης να τον αγκαλιάσουν σαν δικό τους κομμάτι και να καταλάβουν ότι μέσα από αυτό μπορεί να προβληθεί η πόλη μας καθώς και τα παιδιά που παίζουν σε αυτόν.

Ο Εορδαϊκός θα είναι πάντα μια επιλογή για τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής μας να έρχεται να τον βλέπει και να περνάει καλά, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν γινόταν.

Γιατί το έχω ξαναπεί πολλές φορές, μια ομάδα είναι μεγάλη όσο μεγάλος (αριθμητικά) είναι ο κόσμος της. Γιατί αν δεν υπάρχει κόσμος δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται ομάδα σε καμιά περίπτωση.

Γιατί ότι διαφορετικό έχει γίνει, έχει αποτύχει και απόδειξη είναι ότι ο Εορδαϊκός έχει αλλάξει 4 ΑΦΜ από το 1978 μέχρι σήμερα. Άρα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι αν θέλει να έχει μια ομάδα σε μια μεγάλη κατηγορία πρέπει να έχει και αυτός την ελάχιστη συμμετοχή σε αυτή που είναι η παρουσία του στο γήπεδο παίρνοντας ένα απλό εισιτήριο.

Για αυτό λοιπόν καλέσαμε το κόσμο στην γενική συνέλευση για να του δείξουμε αρχικά ότι υπάρχει διαφάνεια, να πάρουν ότι απαντήσεις θέλουν σε απορίες που είχαν, γιατί πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι για να μπορεί κάποιος να ψηφίζει σε ένα σωματείο πρέπει να είναι γραμμένο μέλος 1 χρόνο πριν τις εκλογές. Οι εκλογές του Εορδαϊκού λοιπόν είναι προγραμματισμένες για τις 31 Ιουλίου 2022 όπως ορίζει και ο αθλητικός νόμος.

Για αυτό λοιπόν δώσαμε την ευκαιρία στον κόσμο, για να μην λέει μετά ότι είναι η ομάδα του τάδε ή του τάδε, να έχει το δικαίωμα να μπορεί να συμμετέχει στις εκλογές του χρόνου και αν θέλουν να συμμετέχουν και στην διοίκηση και να είναι γενικά κοντά στην ομάδα.

Είχαμε την εγγραφή 38 νέων μελών που έδωσαν 5 ευρώ που είναι η συνδρομή κάθε μήνα αλλά φυσικά δεν είναι υποχρεωτικό να τα δίνει κάθε μήνα αλλά αν το χρόνου θέλει να πάρει μέρος στις εκλογές θα πρέπει να είναι ταμειακά εντάξει.

Είμαστε ικανοποιημένοι από τον αριθμό των εγγραφών όπως και γενικά από τις παρουσίες στην συνέλευση και το θετικό είναι ότι σχεδόν διπλασιάσαμε τον αριθμό των μελών στην ομάδα που σήμερα είναι κοντά στα 95 μέλη.

Αριθμός βέβαια που αν θέλουμε να πετύχουμε στόχους που πρώτος είναι η άνοδος της ομάδας στην

Γ΄ Εθνική θα πρέπει να διπλασιαστεί, τριπλασιαστεί και γενικά ο κόσμος να βάλει τον Εορδαϊκό στο μυαλό του.

 

Ερ.: Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για τη νέα χρονιά και θέλω να μου πείτε ποια είναι τα δεδομένα για τη νέα περίοδο και ποιο το κλίμα στην ομάδα.

Θ.Κ.: Όταν ανέλαβα την ομάδα είχα πολλές συζητήσεις με παίκτες να έρθουν στην ομάδα και μάλιστα πρώτη φορά στην ζωή μου έδωσα τα χέρια με άνθρωπο για συμφωνία και μετά πήρε πίσω το λόγο του, και γενικά υπήρχαν δυσκολίες να κλείσουμε συμφωνίες.

Αυτό οφείλονταν κατά τη γνώμη μου σε 2 παράγοντες. Ο ένας είναι ότι δεν με γνώριζαν και είχαν επιφυλάξεις αλλά ο πιο σημαντικός είναι ότι υπήρχαν ομάδες σε μεγαλύτερες κατηγορίες ενώ ο Εορδαϊκός ξεκινούσε ουσιαστικά από την αρχή και ήταν δύσκολο για κάποιο παίκτη να αφήσει τη μεγαλύτερη κατηγορία παρά το γεγονός ότι τα λεφτά που προσφέραμε μπορεί να ήταν και καλύτερα.

Αυτά πέρσι. Φέτος όμως με την προεργασία που είχαμε κάνει αλλά και ότι ομάδες υποβιβάστηκαν από την Γ΄ και αυτές που παρέμειναν είχαν ένα κορμό παικτών τα πράγματα ήταν καλύτερα.

Με  την προεργασία που κάναμε βρήκαμε παιδιά που αγαπούσαν πάνω από όλα τον Εορδαϊκό και δεν ήταν τόσο το οικονομικό και αυτό μου άρεσε πολύ.

Επίσης τα παιδιά που είχαμε στην ομάδα μείνανε και επειδή κατάλαβαν τα δεδομένα έριξαν κάπως τις απαιτήσεις του με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε ένα ομοιογενές σύνολο 12-13 παικτών που έχουν και εμπειρία και ικανότητες και μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες που έχουμε δημιουργούμε ένα σύνολο περίπου 25 παικτών που για αυτές τις κατηγορίες είναι πολύ σημαντικός.

Από εκεί και μετά το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό και αυτό θέλουμε να το διατηρήσουμε και ήμαστε κάθετοι σε αυτό.

Όσο  αναφορά τις απολαβές θα εφαρμόσουμε το ανταποδοτικό σύστημα και αυτό έχει να κάνει με την παρουσία στις προπονήσεις. Όσοι δεν έρχονται θα αρχίσει να αναιρείται η αρχική συμφωνία ενώ αυτοί που είναι βασικοί δεν θα έχουν τις ίδιες απολαβές με αυτούς δεν είναι.

Αυτό το κάνουμε γιατί να έχουν κίνητρο οι παίκτες ενώ με αυτό το τρόπο και οι «πιτσιρικάδες» θα παίρνουν κάτι και γενικά όλοι στην ομάδα θα έχουν κάποιες απολαβές.

Αυτό που είπαμε σε όλους είναι ότι κανείς δεν θα χάσει τα λεφτά του και ότι πρέπει να έχουν μια λογική στις απαιτήσεις τους. Βασικά ήμασταν ειλικρινείς και ζητήσαμε από τους παίκτες να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους και κανείς δεν θα χάσει.

Δημιουργήσαμε  μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της διοίκησης και του αθλητικού τμήματος και το βασικό στοιχείο για να γίνει αυτό είναι θα πω πάλι η ειλικρίνεια.

Φέτος  το μπάτζετ της ομάδας θα είναι κοντά στις 50.000 αλλά δεν νοείται να τα βάζει ένα άτομο μόνο του αν δεν έχει συμφέρον επιχειρηματικά και όποιος διαφωνεί ας έρθει και ας αποδείξει το αντίθετο.

Είναι  ξεκάθαρο ότι αυτά τα λεφτά δεν θα βγουν και θα πρέπει η διοίκηση να συνδράμει όπως θα κάνουμε και εμείς για να διαμορφώσουμε καταστάσεις και να δώσουμε εφόδια στους παίκτες έτσι ώστε να διαμορφώσουμε ένα ευχάριστο κλίμα.

Όλο αυτό όμως το εγχείρημα πρέπει να το στηρίξει και η κοινωνία αν θέλει να έχει μια ομάδα ψηλά.

Όσο  αναφορά τη νέα χρονιά και το αγωνιστικό κομμάτι να πω ότι αν όλα πάνε καλά θα αποκτήσουμε 3 ακόμα παίκτες αν όμως δεν πάνε δεν θα τους πάρουμε και ίσως σταματήσουν και κάποιοι λόγω υποχρεώσεων.

Σαν διοίκηση είμαστε ανοιχτοί να φέρουμε άλλους 2-3 παίκτες αλλά εξετάζουμε κάθε περίπτωση διαφορετικά.

 

Ερ.: Μπορούμε να ρωτήσουμε ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

Θ.Κ.: Ξεκάθαρα το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι στο τέλος εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρουμε αφού έχουμε κάνει μια πολύ καλή οργάνωση. Όμως πλέον δεν φτάνει αυτό αφού από εκεί και πέρα έχουμε τα μπαράζ ανόδου τα οποία δεν θα είναι καθόλου εύκολα.

Φυσικά κάθε μέρα θα βλέπουμε τι είναι καλύτερο για την ομάδα και αν χρειαστεί τον Δεκέμβριο θα κάνουμε ότι κινήσεις είναι απαραίτητες και χρειάζονται.

 

Από εκεί και μετά όμως θέλω να πω πως αν με το καλό πάρουμε την άνοδο στην επόμενη γενική συνέλευση θα θέσω το ερώτημα που μπορεί να πάει η ομάδα. Αυτό που λέω να «μετρηθούμε».

Γιατί όταν μιλάμε για μια Γ΄ Εθνική 4 ομίλων θα είναι μια νέα επαγγελματική κατηγορία με τα έξοδα να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Άρα θα πρέπει η ομάδα καταρχήν να έχει λαό και αυτός να αποδείξει αν «υπάρχει». Γιατί αν δεν «υπάρχει» σημαίνει ότι η ομάδα μας δεν είναι για Γ΄ Εθνική αλλά για Α΄ Τοπικό.

 

Ερ.: Τι θα πρέπει να δουν όμως οι φίλαθλοι για να έρθουν στο γήπεδο;

Θ.Κ.: Σίγουρα μια καλή ομάδα που να παίζει ποδόσφαιρο έτσι ώστε να περνάει ευχάριστα την ώρα του στο γήπεδο. Από την άλλη όμως πρέπει να δούμε και εμείς ποιοι αγαπάνε πραγματικά την ομάδα. Γιατί η αγάπη πρέπει να είναι και στα εύκολα και στα δύσκολα.

Φυσικά σέβομαι αν ο κόσμος δεν έχει τα λεφτά να έρχεται αλλά μετά θα πρέπει και εμείς σαν διοίκηση να κινηθούμε διαφορετικά για να προστατέψουμε το σύλλογο και θα κοιτάξουμε περισσότερο τις υποδομές.

Άρα αυτό που λέω είναι ότι η διοίκηση κάνει ότι πρέπει αλλά και ο κόσμος πρέπει να δείξει ότι στηρίζει την προσπάθεια.

Σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με τις παλιότερες εποχές. Αλλά αν έχουμε αρκετούς φιλάθλους που να αποδεικνύουν ότι αγαπάνε την ομάδα θα μπορέσουμε αύριο μεθαύριο να δούμε και το παραπάνω βήμα από την Γ΄ .

 

Ερ.: Είναι εύκολο να αξιοποιηθεί το «όνομα» του Εορδαϊκού και με αυτό να ξυπνήσει η συνείδηση του κόσμου;

Θ.Κ.: Όλα αυτά θέλουν χρόνο. Εμείς κάνουμε την προσπάθεια μας και αν μπορούμε να ξυπνήσουμε τη συνείδηση των φιλάθλων έχει καλώς. Όλα γίνονται με επιμονή, υπομονή και επιχειρήματα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Εύκολο είναι να κάνεις κριτική από τον καναπέ και εμείς πρέπει να τους πείσουμε ότι έχουμε αγάπη για την περιοχή θέλουμε το καλό της ομάδας και μέσω αυτής να διαφημίζεται η πόλη μας. Είμαι από τους παλιούς ρομαντικούς. Αν το πετύχουμε η όχι θα φανεί.

 

Ερ.: Να περάσουμε στο κεφάλαιο υποδομές και να ρωτήσουμε τι γίνεται με το νέο γήπεδο που θέλει η δημοτική αρχή να κατασκευάσει.

Θ.Κ.: Από τότε που έπαιζα εγώ ποδόσφαιρο μέχρι και σήμερα όλοι μιλάνε για αυτό το γήπεδο και αυτό είναι η κατάντια για αυτή τη πόλη. Είναι αστείο να έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια και να μην έχει γίνει ένα καινούριο ή η να μην έχει αναβαθμιστεί το υπάρχον γήπεδο.

Γιατί το 2020 η Εορδαία με τα χρήματα που έχουν πέσει στην περιοχή θα έπρεπε να έχει όχι μόνο ένα καινούριο γήπεδο αλλά και πολλά άλλα μεγάλα έργα.

Για ότι δεν έγινε, ευθύνονται όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές που δεν ενδιαφέρθηκαν, και σίγουρα και αυτοί που ήταν στην ομάδα που δεν πίεσαν προς αυτή τη κατεύθυνση.

Έχουν γίνει έργα για τένις, πάλη, κολύμβηση, στίβο και δεν έχει γίνει τίποτα για το ποδόσφαιρο και το 2020 δεν έχεις γήπεδο να παίξεις σε επαγγελματική κατηγορία.

Η τωρινή δημοτική αρχή έχει δείξει ενδιαφέρον για το θέμα και εδώ και ένα χρόνο το «κυνηγάνε».  Υπάρχουν  πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια αλλά το έχουν προχωρήσει αρκετά και ήμαστε σε καλό δρόμο.

Το θετικό είναι ότι ο Δήμαρχος έχει βούληση για να γίνει το έργο.

 

Από εκεί και μετά γίνονται εργασίες αναβάθμισης στο υπάρχον γήπεδο και να δώσω πολλά συγχαρητήρια στο Βασίλη Μούκα που έχει τον αγωνιστικό χώρο σε μια τέλεια κατάσταση.

 

Ερ.: Όσο αναφορά τις ακαδημίες ποια είναι η άποψη σας τόσο για του Εορδαϊκού όσο και τις άλλες που υπάρχουν στην περιοχή.

Θ.Κ.: Είναι πολύ σημαντικό όταν υπάρχουν ακαδημίες να υπάρχει και ομάδα σε Εθνική Κατηγορία που εδώ ήταν πάντα τις περισσότερες φορές ο Εορδαϊκός. Άρα πρέπει να καταλάβουν όλες οι υπόλοιπες ακαδημίες ότι για να αναδειχτούν τα ταλέντα που έχουν, αυτό πρέπει να γίνεται μέσα από μια ομάδα παίρνοντας παιχνίδια.

Ο Εορδαϊκός δεν κοιτάει ανταγωνιστικά καμιά ακαδημία και να έχει ακαδημία και αυτός είναι σωστό γιατί έτσι πρέπει να έχουν όλες οι ομάδες.

Ο Εορδαϊκός είναι ιδέα και πρέπει να έχει στις ακαδημίες αυτά τα παιδιά που αξίζουν να πάνε παραπάνω και αυτό απαιτεί και την βοήθεια από τις άλλες ακαδημίες που πρέπει να δουν ότι έχουν όφελος αν γίνει αυτό.

 

Το καλό για τον Εορδαϊκό είναι ότι έχει ακαδημία, που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν, γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς και να αναδεικνύεις παίκτες από αυτήν.

Μάλιστα από την περίοδο 2022-23 κάθε ομάδα που θα είναι στην Γ΄ Εθνική θα πρέπει να έχει Κ16 και ομάδα στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Άρα θα είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να έχει τα «δικά της» παιδιά.

 

Σε γενικές γραμμές υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην «παραγωγή» νέων ταλέντων αφού πλέον τα παιδιά έχουν και άλλες δραστηριότητες και ασχολούνται με άλλα αθλήματα που στο παρελθόν δεν υπήρχαν.

 

Πρόθεση μας είναι να ανέβει η ομάδα και να αποτελείται από 3-4 έμπειρους οι υπόλοιποι να είναι από την περιοχή να δείχνουν το ταλέντο τους και να τους ανοίξουμε άλλους δρόμους για πιο ψηλά.

 

Άλλωστε και με τα φιλικά που έχουμε κλείσει δείχνουμε ότι έχουμε καλές σχέσεις με ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ που είμαστε στο δίκτυο των ακαδημιών του, την Λάρισα αλλά και την Ξάνθη.

 

Δική μας πρόθεση πάντως είναι όποια παιδιά μπορούν και αξίζουν να φύγουν και να πάνε πιο ψηλά.

 

 

Ερ.: Πότε ξεκινάνε αγωνιστικές υποχρεώσεις και τι ξέρετε για την παρουσία των φιλάθλων.

Θ.Κ.: Στις 4/9 ξεκινάει κύπελλο και στις 11/9 το πρωτάθλημα ενώ από τις 8 Αυγούστου ξεκινάνε τα φιλικά.

Όσο αφορά τους φιλάθλους μπορούν να είναι οι άνω των 18 είτε με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού ενώ κάτω από 18 πρέπει να έχουν κάνει rapid test και κάτω από 12 με self test και όλοι με μάσκα.

 

Εμείς θα επιδιώξουμε να δείχνουμε τα παιχνίδια μέσω web tv έτσι ώστε να βλέπουν τα παιχνίδια όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν αλλά σε γενικές γραμμές τους θέλουμε κοντά και τους θέλουμε για να μας δίνουν δύναμη γιατί όλοι θυσιάζουμε πράγματα.

Εγώ αν με ρωτήσετε τι έχω θυσιάσει θα πω προσωπικό χρόνο για την οργάνωση της ομάδας γιατί για τα τεχνικά και διοικητικά θέματα είναι ο Γιάννης Κουλίδης που έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και ξοδεύει και αυτός πολύ χρόνο τόσο στην ομάδα όσο και στο αθλητικό κέντρο. Ένα αθλητικό κέντρο που ανήκει στην ομάδα και δεν του έχει παραχωρηθεί τζάμπα αλλά υπάρχει συμφωνία με τον στρατό και είναι πολύ σημαντικό να έχεις το δικό σου χώρο για προετοιμασία και ότι κανείς δεν μπορεί να σε κουνήσει από εκεί.

 

Θέλουμε το κόσμο δίπλα στην προσπάθεια μας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να έρθουν και άλλοι δίπλα μας στη διοίκηση αρκεί να έχουν τη φιλοσοφία που διέπει την ομάδα σήμερα και που είναι ότι δεν πάμε να βγάλουμε λεφτά αλλά να στήσουμε κάτι που είναι υγιές και μακροχρόνια, ανεξάρτητα ποιος θα είναι πρόεδρος.

 

 

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Υπόθεση Ροτβάιλερ: Η μητέρα του 5χρονου Στάθη για τη δικαστική απόφαση: «Δεν μου ζήτησαν μια συγνώμη» – Τι λέει και ο δικηγόρος της Ζήσης Βρίκος -VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Η κυρία Αγάπη, μητέρα του 5χρονου Στάθη, του παιδιού που είχε βρει τραγικό θάνατο από σκυλιά ράτσας Ροτβάιλερ ...