Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Συνεδρίαση ΠΕΔ με τον Περιφερειάρχη για την απολιγντιτοποίηση – Ζητήθηκε πιο στενή συνεργασία- Να γίνει δεκτό το αίτημα εκπροσώπησης των Ενεργειακών Δήμων στην επιτροπή για τη δίκαιη μετάβαση

Συνεδρίαση ΠΕΔ με τον Περιφερειάρχη για την απολιγντιτοποίηση – Ζητήθηκε πιο στενή συνεργασία- Να γίνει δεκτό το αίτημα εκπροσώπησης των Ενεργειακών Δήμων στην επιτροπή για τη δίκαιη μετάβαση

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με κοινή άποψη πως πρέπει να ενταθεί το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ. της ΠΕΔ, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και είχε ως αποκλειστικό ζήτημα την πορεία των ενεργειών σχετικά με την απολιγνιτοποίηση, για την οποία ενημέρωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης τους Δημάρχους.

Ο κ. Κασαπίδης μάλιστα θα έχει αύριο τηλεδιάσκεψη και με τον ειδικό συντονιστή της δίκαιης μετάβασης, Κώστα Μουσουρούλη, στον οποίο θα μεταφέρει τις απόψεις του Α’ Βαθμού της αυτοδιοίκησης, με κυρίαρχο ζήτημα φυσικά την εξασφάλιση της λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων σε πρώτη φάση.

Δήμαρχοι και μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ επεσήμαναν πως πρέπει να υπάρξει καλύτερη και πιο συχνή συνεργασία με την Περιφέρεια, χωρίς σύμφωνα με πληροφορίες να ανέβουν οι τόνοι ή να υπάρξουν αντιπαραθέσεις παρά τα πολλά παράπονα που κατά καιρούς έχουν ακουστεί για το επίπεδο συνεννόησης που υπάρχει το τελευταίο διάστημα.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από την ΠΕΔ να ορίσει έναν εκπρόσωπό της στην ομάδα εργασίας που έχει συστήσει για την πορεία της απολιγνιτοποίησης και της δίκαιης μετάβασης, με το Δ.Σ. να έχει συμφωνήσει στο πρόσωπο του πρώην Δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, ο οποίος είχε εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.

Στη σημερινή συνεδρίαση ζήτησε να συμμετάσχει στην ομάδα εργασίας και ο Δήμαρχος Βοϊου, Χρήστος Ζευκλής, με αποτέλεσμα η ΠΕΔ για να μη μπει σε διαδικασία ψηφοφορίας και αντιπαραθέσεων για ένα τέτοιο ζήτημα, να ζητήσει και 2ο εκπρόσωπό της στην εν λόγω ομάδα εργασίας.

Παράλληλα τονίστηκε στον Περιφερειάρχη πως το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων επιμένει στην άποψή του για συμμετοχή εκπροσώπου του, στην επιτροπή η οποία λειτουργεί υπό τον Κώστα Μουσουρούλη, με το Γιώργο Κασαπίδη να δεσμεύεται πως θα προωθήσει το αίτημα που έχει κατατεθεί εδώ και αρκετό διάστημα αλλά δεν έχει ικανοποιηθεί από πλευράς κυβέρνησης.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 1.165 νέα κρούσματα σήμερα (8/3) – Πόσα εντοπίζονται στην ΠΕ Κοζάνης και στις ΠΕ Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Στα 1.165 τα νέα κρούσματα – 477 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι Στη Δ. Μακεδονία εντοπίζονται: 2 νέα κρούσματα ...