Αρχική > Slider > Συνεδρίασε το Συντονιστικό της Π.Ε. Κοζάνης για τα μέτρα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών – Την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών τόνισε ο Π. Πλακεντάς, αλλά παραδέχτηκε την έλλειψη προσωπικού και μέσων

Συνεδρίασε το Συντονιστικό της Π.Ε. Κοζάνης για τα μέτρα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών – Την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών τόνισε ο Π. Πλακεντάς, αλλά παραδέχτηκε την έλλειψη προσωπικού και μέσων

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Η ετήσια σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, σχετικά με τον σχεδιασμό, τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την  αντιμετώπιση  κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών  ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έτους  2018, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Στη σύσκεψη προήδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Πλακεντάς και συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του Στρατού, της Δασικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εθελοντικών Οργανώσεων. Ο Π. Πλακεντάς εστίασε στην ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, τονίζοντας ότι ο «ένας πρέπει ναν καλύπτει τα κενά του άλλου» και μέσα από τη συνολική προσπάθεια «να έχουμε μία ομαλή αντιπυρική περίοδο», ενώ παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό». Με δήλωσή του στους δημοσιογράφους ο αντιπεριφερεια΄ρχης Κοζάνης τόνισε:

«Σήμερα συνεδριάζει το πολιτικό όργανο Πολιτικής Προστασίας. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι κάθε φορά και τη χειμερινή και την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχει μία διαδικασία συγκρότησης του οργάνου για συντονισμό όλων αυτών που πρέπει να γίνουν για να έχουμε μία περίοδο ομαλή. Εστιάζουμε κυρίως, όπως πάντα στο θέμα της πρόληψης, τόσο για τις πυρκαγιές όσο και για τα πλημμυρικά φαινόμενα που μπορούν να αντιμετωπιστούν. Μέσα σ’ αυτή την προσπάθεια σε συνεργασία με όλους τους φορείς που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, πιστεύουμε ότι και φέτος θα έχουμε μία ομαλή αντιπυρική περίοδο σε μία εποχή που ο καιρός έχει πολλές εναλλαγές και δημιουργεί αρκετά προβλήματα». Μιλώντας για τα σημεία που απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή, ο Π. Πλακεντάς υπογράμμισε:

«Τα σημεία που αφορούν την αντιπυρική προστασία είναι σχεδόν ολόκληρος ο νομός, κυρίως όμως οι δασικοί όγκοι που παρακολουθούνται τόσο από το δασαρχείο, όσο και από την Πυροσβεστική όσο και από τις δικές μας υπηρεσίες. Όμως, ως προς τα πλημμυρικά φαινόμενα μπορούμε να πούμε ότι είναι συγκεκριμένες οι περιοχές του νομού στις οποίες αντιμετωπίζονται. Έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα έργα πρόληψης για να μην έχουμε δύσκολες καταστάσεις και θα αντιμετωπίσουμε και ότι άλλο χρειάζεται». Αναφερόμενος στις μέχρι τώρα ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών και στη μεταξύ τους συνεργασία, σημείωσε:

«Σήμερα θα εξετάσουμε το τι έχει γίνει από την πλευρά της κάθε υπηρεσίας ως προς τη δική της εμπλοκή. Όπου δεν έχουν γίνει τα προβλεπόμενα θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Οι δικές μας υπηρεσίες συνδράμουν σε όλες τις άλλες υπηρεσίες. Δηλαδή αντιπυρικές ζώνες του δασαρχείου κάνει η Περιφερειακή Ενότητα. Αγροτικές οδοποιίες που πρέπει να ανοίξουμε τις ανοίγει η Π.Ε. Συνεργαζόμαστε μεταξύ μας, ο ένας καλύπτει τα κενά του άλλου, έχουμε όμως πρόβλημα και σε μέσα και σε προσωπικό».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας