Αρχική > Slider > Συνεδρίασε το Δ.Σ. του σωματείου «ΕΝΩΣΗ»: «Το πρόβλημα δεν είναι συντεχνιακό, είναι όλης της κοινωνίας»

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του σωματείου «ΕΝΩΣΗ»: «Το πρόβλημα δεν είναι συντεχνιακό, είναι όλης της κοινωνίας»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ενημερωτικό διοικητικό συμβούλιο για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ και τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, πραγματοποίησε τη Δευτέρα το απόγευμα το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Η ΕΝΩΣΗ», με τα μέλη του να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού για κλείσιμο των μονάδων το 2028.

Μια δήλωση που όπως υποστηρίζουν γέμισε με ανασφάλεια τους εργαζόμενους αλλά και την τοπική κοινωνία, καθώς η περιοχή θα υποστεί μεγάλες συνέπειες.

Το σωματείο «ΕΝΩΣΗ» ζητά ξεκάθαρες πολιτικές απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί το 2028», όταν άλλες χώρες όπως η Γερμανία συνεχίζουν με το λιγντίτη έως το 2038 και ζητούν ο λιγντίτης να παραμείνει ως καύσιμο στο ενεργειακό μείγμα της χώρας για να μην απειληθεί η ενεργειακή της ασφάλεια.

Παράλληλα ζητούν συμπόρευση των βουλευτών, της αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας ώστε να διεκδικηθεί το καλύτερο για την περιοχή, υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι συντεχνιακό αλλά όλης της περιοχής.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας