Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Συνεδρίασε το Δ.Σ. του σωματείου «ΕΝΩΣΗ»: «Το πρόβλημα δεν είναι συντεχνιακό, είναι όλης της κοινωνίας»

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του σωματείου «ΕΝΩΣΗ»: «Το πρόβλημα δεν είναι συντεχνιακό, είναι όλης της κοινωνίας»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ενημερωτικό διοικητικό συμβούλιο για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ και τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας, πραγματοποίησε τη Δευτέρα το απόγευμα το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Η ΕΝΩΣΗ», με τα μέλη του να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού για κλείσιμο των μονάδων το 2028.

Μια δήλωση που όπως υποστηρίζουν γέμισε με ανασφάλεια τους εργαζόμενους αλλά και την τοπική κοινωνία, καθώς η περιοχή θα υποστεί μεγάλες συνέπειες.

Το σωματείο «ΕΝΩΣΗ» ζητά ξεκάθαρες πολιτικές απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί το 2028», όταν άλλες χώρες όπως η Γερμανία συνεχίζουν με το λιγντίτη έως το 2038 και ζητούν ο λιγντίτης να παραμείνει ως καύσιμο στο ενεργειακό μείγμα της χώρας για να μην απειληθεί η ενεργειακή της ασφάλεια.

Παράλληλα ζητούν συμπόρευση των βουλευτών, της αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας ώστε να διεκδικηθεί το καλύτερο για την περιοχή, υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι συντεχνιακό αλλά όλης της περιοχής.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας