Αρχική > Slider > Συναντήσεις Καρυπίδη με Τόσκα & Παπανάτσιου – Πολιτική Προστασία και αξιοποίηση δημόσιων κτηρίων στην ατζέντα

Συναντήσεις Καρυπίδη με Τόσκα & Παπανάτσιου – Πολιτική Προστασία και αξιοποίηση δημόσιων κτηρίων στην ατζέντα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Θέματα Πολιτικής Προστασίας και κοινών δράσεων με τις όμορες βαλκανικές χώρες, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Τόσκα, το απόγευμα της Τρίτης.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο γενικός διευθυντής της ΑΝ.ΚΟ. Γιώργος Αμανατίδης. Στην ημερήσια διάταξη βρέθηκε η δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στις εγκαταστάσεις της ΑΕΒΑΛ και συμφωνήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών σε συνεργασία με τους Γάλλους, με τους οποίους έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επαφές, προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή εμπειρίας, καθώς στη Γαλλία λειτουργεί παρόμοιο κέντρο. Επίσης, εξετάστηκε η πραγματοποίηση κοινής άσκησης Πολιτικής Προστασίας με τις βαλκανικές χώρες. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε να γίνει μία συνάντηση των αρχηγών Πολιτικής Προστασίας, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί το σενάριο της άσκησης, καθώς και διάφορα οργανωτικά ζητήματα, ώστε η διαβαλκανική άσκηση που θα γίνει για πρώτη φορά να έχει αποτελέσματα. Ο χρόνος διεξαγωγής της άσκησης θα καθοριστεί στο προσεχές διάστημα, αφού γίνουν διαβουλεύσεις με τα ενδιαφερόμενα βαλκανικά κράτη.

Επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας επισήμανε στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη την ανάγκη επίσπευσης ολοκλήρωσης της διαδικασίας για την δεύτερη φάση των εργασιών στην Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας. Ο Ν. Τόσκας διαβεβαίωσε ότι το έργο αυτό αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο. Να σημειωθεί ότι η Σχολή Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, είναι μία κατάκτηση για την περιοχή και ήδη έβγαλε την πρώτη «φουρνιά» πυροσβεστών, οι οποίοι πήραν το πτυχίο τους και περιμένουν την τοποθέτησή τους σε υπηρεσιακές μονάδες.

Την Δευτέρα ο Θ. Καρυπίδης συναντήθηκε με την αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, με παρόντα στη συνάντηση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η καλύτερη αξιοποίηση των δημοσίων κτιρίων. Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε την πολιτική προϊσταμένη του υπουργείου Οικονομικών για τις πρωτοβουλίες στέγασης διαφόρων κρατικών υπηρεσιών σε δημόσια κτίρια της Δυτικής Μακεδονίας. Έκανε ειδική αναφορά στη στέγαση της ΔΟΥ Καστοριάς στο διοικητήριο της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και στη στέγαση υπηρεσιών της Εορδαίας στο διοικητήριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαΐδα. Στο εν λόγω κτήριο που άρχισε να λειτουργεί πρόσφατα, εγκαταστάθηκαν αρχικά ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες και επίκειται η στέγαση και άλλων υπηρεσιών, όπως το Ειρηνοδικείο και το ΕΦΚΑ. Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξήρε την προσπάθεια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, υπογραμμίζοντας ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες βοηθούν στην ομαλή λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και βεβαίως συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων για το ελληνικό δημόσιο.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας