Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Συνάντηση του Δημάρχου Εορδαίας με τους Προέδρους του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας

Συνάντηση του Δημάρχου Εορδαίας με τους Προέδρους του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά επισκέφθηκαν στο γραφείο του σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας Αναστάσιος Τσιλφίδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης Μιχάλης Δεληκώστας.

Στην συνάντηση που ακολούθησε συζητήθηκαν κυρίως θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την απολιγνιτοποίηση και διαπιστώθηκε συμφωνία για κατάρτιση κοινού πλάνου δράσεων, μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών των τριών φορέων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που θα καταβληθεί για την μεταφορά του ορίζοντα διατήρησης όλων των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, σε χρόνο τέτοιο ώστε να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός κι εφαρμογή εναλλακτικών κατευθύνσεων στην οικονομία και την ενεργειακή κατανάλωση.

Οι 3 άνδρες ταυτίστηκαν πλήρως στην άποψη ότι η ενεργειακή μετάβαση της περιοχής μας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ελληνικής οικονομίας και εφόσον δεν υλοποιηθεί, με όρους που θα διασφαλίζουν την ομαλότητα, θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή.

Επίσης στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με την επιβεβλημένη ενίσχυση του εμπορικού κόσμου της Εορδαίας και τη διεκδίκηση ειδικής μέριμνας, από πλευράς της Πολιτείας, για όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις της περιοχής μας καθώς και για την μείωση της ανεργίας. Παράλληλα υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα θωράκισης του ενεργειακού χαρακτήρα του δήμου με απόλυτη ταύτιση και κοινή δέσμευση για περαιτέρω συνεργασία στα συγκεκριμένα ζητήματα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο τόπος μας δεν θα πάει σε βίαιη απολιγνιτοποίηση, αλλά σε μια δίκαιη μετάβαση.

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς, στο κλείσιμο της συνάντησης, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, τον εμπορικό κόσμο και το εργατικό δυναμικό της Εορδαίας με κύριο ζητούμενο την ανάπτυξη, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την οικονομική ευμάρεια της περιοχής μας.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δήμος Γρεβενών: Δωρεάν rapid test κάτω από το Δημαρχείο την Τρίτη 11 Μαΐου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Δήμο Γρεβενών, θα πραγματοποιήσει δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης ...