Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Γιάννη Οικονόμου

Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Γιάννη Οικονόμου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΟ Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ.Γιάννης Οικονόμου συναντήθηκε την Κυριακή 23 Μαϊου με τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Άνθιμο Μπιτάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην περιοχή του Αμυνταίου για την παρουσίαση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο βουλευτής Φλώρινας κ.Γιάννης Αντωνιάδης.

Η δίκαιη μετάβαση και το πέρασμα από την απολιγνιτοποίηση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Ειδικότερη αναφορά έγινε στον πρωτογενή τομέα και στα εγγειοβελτιωτικά έργα. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου εξέθεσε τις προτάσεις και τις προτεραιότητες που έχει ο Δήμος ενόψει της απολιγνιτοποίησης, μεταξύ αυτών η αποκατάσταση του εγκαταλελειμμένου ορυχείου Βεγόρας ,τα αρδευτικά έργα λιμνών Ζάζαρης, Βεγορίτιδας και Χειμαδίδας, η απόδοση των εκτάσεων της ΔΕΗ για τη δημιουργία θερμοκηπιακών πάρκων ενώ συζητήθηκαν και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος του Δήμου Αμυνταίου.

Ο κύριος πυλώνας ανάπτυξης ιδιαίτερα για τον Δήμο Αμυνταίου είναι ο αγροτικός τομέας. Ο κ. Άνθιμος Μπιτάκης ζήτησε επίσης την συνδρομή του Υφυπουργού και στο θέμα των αποκαλυφθεισών εκτάσεων της λίμνης Βεγορίτιδας, στη μείωση μισθομάτων προς όφελος του αγροτικού κόσμου του Δήμου Αμυνταίου, την ικανοποίηση των αιτήσεων για ένταξη τους στο μέτρο των νέων αγροτών και τη θέσπιση επιπλέον ποσοστού για τα προγράμματα των σχεδίων βελτίωσης.

Τέλος ο Δήμαρχος Αμυνταίου αιτήθηκε την επίσπευση των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί από τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες λόγω του παγετού που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή.

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Γιατί αυξήθηκαν τα κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης- Ανοδική τάση και τα επόμενα 24ωρα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Σε πολλά παιδιά που επέστρεψαν από τις κατασκηνώσεις της Χαλκιδικής, οφείλεται ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα, ...