Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Συνάντηση ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΗ – Ενημέρωση και συζήτηση για τα θέματα της επιχείρησης

Συνάντηση ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τον νέο Πρόεδρο της ΔΕΗ – Ενημέρωση και συζήτηση για τα θέματα της επιχείρησης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Την ευκαιρία να θίξουν τα ζητήματα που αφορούν στην επιχείρηση αλλά και να κάνουν μια εκ του σύνεγγυς, εκατέρωθεν, πρώτη ενημέρωση είχαν κατά τη συνάντησή τους, το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τον νέο Πρόεδρο της επιχείρησης Γεώργιο Στάσση.

Θέματα που αφορούν και απασχολούν έντονα τους εργαζομένους, ο ρόλος, η θέση και το μέλλον της ΔΕΗ αλλά και πολύ ειδικά θέματα που αυτή την ώρα «τρέχουν» στο πλαίσιο των συζητήσεων που αναπτύσσονται με τους θεσμούς, βρέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί το στάδιο των επαφών ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Σε ότι έχει να κάνει με πολλά από αυτά τα ζητήματα, το σωματείο εκφράζει πάντα θέσεις και απόψεις του έτσι όπως αυτές έχουν καθοριστεί και ληφθεί από τις καταστατικές του διαδικασίες. 

Από πλευράς του συνδικάτου εκφράστηκε η αγωνία και ο προβληματισμός για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η μετάβαση στην περιβόητη «Μεταλιγνιτική εποχή»,  με το προεδρείο να ζητά από τον νέο Πρόεδρο να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλιστεί για την περιοχή, τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την επιχείρηση ότι η μετάβαση θα κινηθεί μακριά από κάθε τι βίαιο και πολύ πιο κοντά στο δίκαιο και ομαλό.

Το γεγονός ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να εναρμονιστεί με τις κανονισμούς και τις Ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά και την πρόθεση όλα αυτά να συντελεσθούν σε ένα δίκαιο πλαίσιο (και πάντα μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης) για την περιοχή που έχει δώσει τα μέγιστα για την ηλεκτροπαραγωγή και ηλεκτροδότηση της χώρας,  επισημάνθηκε από την πλευρά της Διοίκησης με την οποία το σωματείο θα μπορεί να έχει μία περισσότερο ουσιαστική και «καθοριστική» συνάντηση μόλις ολοκληρωθεί το στάδιο της ενημέρωσής της που ξεκίνησε με την ανάληψη των καθηκόντων της, έτσι ώστε να υπάρχει μία απόλυτα ξεκάθαρη και σαφή εικόνα επί παντός ζητήματος.

Περισσότερα θέματα και ενδεχόμενες εξελίξεις θα υπάρξει η δυνατότητα να συζητηθούν και να αναλυθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του νέου προέδρου στην περιοχή, περί τα τέλη του Οκτώβρη.

Η συνάντηση με τον κ. Στάσση πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού Διευθυντή ΓΔ/ΑΝΠΟ  κ.  Γεωργίου Δαμάσκου.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ενημέρωση του Συλλόγου για την καταπολέμηση της ανεργίας Αγ. Δημητρίου-Ρυακίου για το επίδομα θέρμανσης στα καυσόξυλα ή πέλλετ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ  ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΡΥΑΚΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ Έπειτα ...