Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο είχε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος- Δελτίο Τύπου

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρη Σκάλκο είχε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος- Δελτίο Τύπου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Συνάντηση εργασίας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την διερεύνηση των προθέσεων της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης σε σχέση με τους πόρους που θα διατεθούν για την απολιγνιτοποίηση, είχε με τον Γενικό Γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κο Δημήτρη Σκάλκο ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κος Μιχαήλ Παπαδόπουλος.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ συντονίζει και εποπτεύει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης διασφαλίζοντας του στόχους του ΕΣΠΑ και τις Ειδικές Υπηρεσίες της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του ΕΣΠΑ.

Ο Βουλευτής καταρχήν έθεσε το ζήτημα της ανεύρεσής πόρων από το ΕΣΠΑ 2013-2020 και τις Δημόσιες Επενδύσεις για την χρηματοδότηση προγραμμάτων «γέφυρα» για την απολιγιτοποίηση, δηλαδή έως την νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027 και την άντληση πόρων από το  «Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης΄΄ (Just Transition Mechanism, JTM).

Υπογράμμισε την σημασία της αξιοποίησης διαθεσίμων πόρων του ΕΣΠΑ 2013-2020 καθώς και του προγράμματος  Δημοσίων Επενδύσεων για την άμεση χρηματοδότηση δράσεων που θα προσφέρουν απασχόληση σε όσους απειλούνται με ανεργία. 

Επίσης ο Βουλευτής επισήμανε στον Γενικό Γραμματέα την σημασία του σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου με στόχο όχι μόνον την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της απολιγνιτοποίησης αλλά κυρίως της παροχής ευκαιριών ανάπτυξης και απασχόλησης στο Νομό Κοζάνης και σε ολόκληρο το Ενεργειακό Λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και ο ΓΓ τόνισε ότι με την ολοκλήρωση και τη δημοσιοποίηση του master plan θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προτάσεων από τους τοπικούς φορείς, ενώ υπογράμμισε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η παροχή ευκαιριών σε όλους στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης και πρωτίστως η εξασφάλιση επενδύσεων και η μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων με την αξιοποίηση των δημοσίων επενδύσεων.


Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team