Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ελλάδα > Συναγερμός στην Ξάνθη: Κλείνουν για 10 ημέρες 4 δημοτικά σχολεία -Δάσκαλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Συναγερμός στην Ξάνθη: Κλείνουν για 10 ημέρες 4 δημοτικά σχολεία -Δάσκαλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Κλειστά για τις επόμενες 10 ημέρες θα παραμείνουν 4 δημοτικά σχολεία στην Ξάνθη, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό δάσκαλος που δίδασκε στα εν λόγω σχολεία.

Όπως αναφέρει το σάιτ fonitisxanthsis, συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στον δήμο Ξάνθης, αλλά και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς εκπαιδευτικός ο οποίος δίδασκε σε τέσσερα δημοτικά σχολεία βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό έπειτα από συμπτώματα τα οποία παρουσίασε τη Δευτέρα και τεστ το οποίο έκανε σε ιδιωτικό εργαστήριο της Ξάνθης την Τρίτη το απόγευμα.


Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμοδίων, οι οποίοι ενημέρωσαν τόσο τον ΕΟΔΥ όσο και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και το υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα από σήμερα το πρωί τα σχολεία να μη δεχθούν τους μαθητές και να περιμένουν τις οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων ώστε να ακολουθήσουν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπαιδευτικός τελευταία φορά που δίδαξε ήταν την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και δύο δημοτικά σχολεία, το 15ο και το 20ό, στο Δροσερό Ξάνθης.
Τελικά, με απόφαση υπουργείου Παιδείας και ΕΟΔΥ, για 10 ημέρες θα παραμείνουν κλειστά τα 4 σχολεία στα οποία δίδασκε ο εκπαιδευτικός που διαγνώσθηκε θετικός στον Covid-19.
Πηγή: iefimerida.gr

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Και σε πατέρες η προστασία από απόλυση – Νέα πολύμηνη άδεια σε νέους γονείς με μισθό… ΟΑΕΔ

Άδεια τοκετού στον πατέρα, πρόσθετη 6μηνη γονική άδεια κα στους δύο γονείς, προστασία των πατέρων από την απόλυση και άδειες ...