Αρχική > Ελλάδα > Συναγερμός για τον εφησυχασμό και τη μη τήρηση των μέτρων: Δεν τελείωσε η πανδημία, θα αυξηθούν οι έλεγχοι

Συναγερμός για τον εφησυχασμό και τη μη τήρηση των μέτρων: Δεν τελείωσε η πανδημία, θα αυξηθούν οι έλεγχοι

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email


Δάλλας


Προβληματισμό προκαλούν στην κυβέρνηση και τους ειδικούς οι εικόνες χαλάρωσης της τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό από την Παρασκευή με το τέλος του lockdown.

«Το άνοιγμα δεν είναι εφυσιχασμός», λένε κυβερνητικά στελέχη και διευκρινίζουν πως η ανάγκη των πολιτών να βγουν από το σπίτι, να πάνε για ψώνια, να πάνε καφέ ή για φαγητό έξω, να κάνουν μία εκδρομή στο εξωχικό ή σε κάποιο κοντινό προορισμό σχηματίζουν μία εικόνα πως για κάποιους η πανδημία τελείωσε με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Ωστόσο η συμπεριφορά χαλάρωσης των υγειονομικών μέτρων, όπως συνωστισμός σε καφέ και μπαρ, η μη χρήση μάσκα και η κατάργηση των αποστάσεων εγγυημονεί κινδύνους με τους ειδικούς να σημαίνουν συναγερμό, καθώς ο κορωνοϊός παραμένει ενεργός στην κοινωνία και μπορεί να υπάρξει διασπορά.

Ενταση των ελέγχων και πρόστιμα όπου δεν τηρούνται τα μέτρα
Στην προσπάθεια να μην γίνουν βήματα πίσω, ειδικά τώρα που ξεκίνησε να λέιτουργεί ξανά η οικονομία και η χώρα σταδιακά επιστρέφει στην κανονικότητα, οι ελεκτικοί μηχανισμοί θα παραμείνει σε επιφυλακοί προκειμένμου να διαφυλάξουν ότι θα τηρούνται τα μέτρα.
Υπενθυμίζεται πως η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε εσωτερικούς (εργασία, καταστήματα, υπηρεσίες κλπ), σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και στο αυτοκίνητο και μάλιστα προβλέπεται πρόστιμο για τους παραβάτες. Αντιστοίχως παραμένει σε ισχύ και το ωράριο περιορισμού των μετακινήσεων από τις 00:30 έως τις 5:00.

Να αποφευχθούν τοπικά lockdown
Από τη μία πλευρά οι ειδικοί ανησυχούν για τον κίνδυνο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού, ενώ ζητούν ιδιαίτερη προσοχή από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της χώρας προκειμένου αποφευχθούν τοπικά lockdown, όπως στην περίπτωση της Καλύμνου, καθώς η παράταση των ειδικών περιοριστικών μέτρων έως και τη Δευτέρα 24-05-2021.

Ελεγχοι και πρόστιμα το Σάββατο
Συνολικά 72.911 έλεγχους διενήργησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν το Σάββατο και καταγράφηκαν 278 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 151.400€, πραγματοποιήθηκαν πέντε (5) συλλήψεις και επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε οχτώ (8) επιχειρήσεις.
Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (56.736). Οι κυριόπτερες παραβάσεις ήταν:

Μη χρήση μάσκας / Μη τήρηση αποστάσεων
Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης
Μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
Χρήση μουσικής και μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Θα ενταθεί η αστυνόμευση
Παράλληλα κυβερνητιθκές πηγές τονίζουν πως το άνοιγμα των δραστηριοτήτων μπορεί να φέρει αύξηση σε κρούσματα εγκληματικότητας, γι αυτό και η αστυνόμευση θα ενταθεί.
Πηγή: iefimerida.gr 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Νέο ΔΣ στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης- Πρόεδρος ο Ιλχος Λάζαρος Παπαδημητρίου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Νέο Δ.Σ. απέκτησε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης μετά τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές που διεξήχθησαν ...