Αρχική > Slider > Συλλαλητήριο συνταξιούχων στην Κοζάνη στις 18 Απριλίου – Να διαγραφεί το χαράτσι 80% της ΔΕΥΑΚ στο νερό, ζητά η Συντονιστική Επιτροπή

Συλλαλητήριο συνταξιούχων στην Κοζάνη στις 18 Απριλίου – Να διαγραφεί το χαράτσι 80% της ΔΕΥΑΚ στο νερό, ζητά η Συντονιστική Επιτροπή

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σύσκεψη την Τετάρτη με ομιλητή τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δήμο Κουμπούρη

 

Κάλεσμα προς τους συνταξιούχους  σε «οργανωμένο αγώνα για να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντιασφαλιστικές πολιτικές» απηύθυνε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Νομού Κοζάνης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Χρήστος ψαλλίδας, ανακοίνωσε ότι στη σύσκεψη του Συντονιστικού που συνήλθε την περασμένη Πέμπτη, αποφασίστηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίου σε επίπεδο νομού Κοζάνης ή και Δυτικής Μακεδονίας, αμέσως μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 18 Απριλίου, στην κεντρική πλατεία Κοζάνης. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, παρουσία του προέδρου της πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συνταξιούχων, Δήμου Κουμπούρη.

Με οξύ τόνο και με το γνωστό του ύφος, ο Χ. Ψαλλίδας κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν «στους αγώνες που έρχονται για να τους πούμε κάτω τα ξερά σας από τις συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα», καθώς, όπως είπε δεν θα ανεχθούμε περαιτέρω σφαγιασμό των συντάξεων», ενώ σε τοπικό επίπεδο ζήτησε την κατάργηση του χαρατσιού 80% επί της αξίας του νερού από τον δήμο Κοζάνης. Επειδή μάλιστα το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΚ θα συζητηθεί απόψε στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, ζήτησε από το δήμαρχο Κοζάνης να διαγράψει το βαρύτατο για τους συνταξιούχους χαράτσι στο νερό και να μην τούς κόβει η ΔΕΥΑΚ το νερό. Απευθυνόμενος μάλιστα στο δήμαρχο Κοζάνης, υπογράμμισε με νόημα ότι «αν δεν το καταργήσετε εσείς, τότε θα σας καταργήσουμε εμείς με την ψήφο μας, αφού οι συνταξιούχοι είμαστε δεκάδες χιλιάδες και η δύναμή μας είναι μεγάλη».

Ο πρόεδρος του Συντονιστικού των Συνταξιούχων τόνισε ότι «είναι ειλημμένη η απόφαση για συλλαλητήριο στις 18 Απριλίου, ωστόσο, υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής της ημερομηνίας, αν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εκείνη την ημέρα βρίσκεται κάπου αλλού, καθώς θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, οπότε μπορεί να υπάρξει μία μετατόπιση της ημερομηνίας». Πάντως, οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν για άλλη μια φορά σε κινητοποιήσεις, καθώς σε σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Νομού Κοζάνης τονίζεται: «Αφού μας σφάγιασαν τις συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές, τα δώρα, την υγεία, τα κοινωνικά δικαιώματα, αφαίρεσαν το ΕΚΑΣ, τώρα έρχονται να εφαρμόσουν τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, την  περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, την  μείωση του αφορολόγητου με το νόμο 4387/16 που μας αφαιρούν ακόμα τρεις έως τέσσερις συντάξεις τον χρόνο». Στην  ανακοίνωση του Συντονιστικού των Συνταξιούχων τονίζεται ακόμη:

-Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί και την  κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων.

-Απαιτούμε την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.

-Κατάργηση του ειδικού τέλους 80% επί της αξίας του νερού.

-Δημιουργία μονάδας φροντίδας ημέρας για Αλτσχάιμερ.

-Δημιουργία Αιμοδυναμικής μονάδας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιούχων Νομού Κοζάνης, τόνισε: «Μπορούμε να τους σταματήσουμε, νικώντας το φόβο, την αδιαφορία, τις αυταπάτες, παίρνοντας καθολικά μέρος  και δυναμώνοντας τους αγώνες μας. Μπορούμε να νικήσουμε».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας