Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αγροτικά > Συγκινητική η συμπαράσταση του γεωργοκτηνοτροφικού συλλόγου Κοζάνης σε κτηνοτρόφο από το Βατερό Κοζάνης, του οποίου οι κτιριακές εγκαταστάσεις της μονάδας του και ο εξοπλισμός καταστράφηκαν ολοσχερώς από βραχυκύκλωμα κολόνας της ΔΕΗ…

Συγκινητική η συμπαράσταση του γεωργοκτηνοτροφικού συλλόγου Κοζάνης σε κτηνοτρόφο από το Βατερό Κοζάνης, του οποίου οι κτιριακές εγκαταστάσεις της μονάδας του και ο εξοπλισμός καταστράφηκαν ολοσχερώς από βραχυκύκλωμα κολόνας της ΔΕΗ…

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Όταν  η Πολιτεία κωφεύει και εθελοτυφλεί, όταν οι κρατικές υπηρεσίες δια των αλληλοσυγκρουόμενων νόμων και των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων παραπέμπουν ευθύνες «πάσα στην πάσα»… έρχεται η ανθρώπινη αλληλεγγύη και συμπόνια να απαλύνει τον πόνο των συνανθρώπων μας!

Ένας μήνας πέρασε από την ημέρα που ξέσπασε φωτιά στην κτηνοτροφική μονάδα του Γιώργου Τσακμάκη, στο Βατερό Κοζάνης, λόγω βραχυκυκλώματος σε κολόνα της ΔΕΗ, και η οικογένειά του βρίσκεται στο απόλυτο «σκοτάδι» και στην πλήρη απόγνωση, καθόσον η προκλητική αδιαφορία της Πολιτείας, μηδέ εξαιρουμένης και της Αυτοδιοίκησης, κάθε βαθμού, φαντάζει τόσο απάνθρωπα και ανάλγητα.

Στις 7 Ιουλίου, ημέρα των εθνικών εκλογών, έμελλε ν’ αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την οικογένεια του κ. Τσακμάκη, ενός νοικοκύρη κτηνοτρόφου που πλήρωνε μέχρι κεραίας τις όποιες υποχρεώσεις του, στο κράτος, τις τράπεζες και άλλες υπηρεσίες ΔΕΚΟ, όταν ξέσπασε η φωτιά και όλα τα υπάρχοντά του στην κτηνοτροφική μονάδα, λίγο έξω από το Βατερό, παραδόθηκαν στις φλόγες και έγιναν παρανάλωμα του πυρός σε απειροελάχιστο χρόνο!

Σε απόγνωση η Μαρίνα, σύζυγος του κ. Τσακμάκη, εκφράζει το πικρό παράπονό της, «πού είναι το κράτος πρόνοιας… κανείς δεν μας ακούει;… μείναμε στο έλεος του Θεού…»!

«Ήμασταν συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, πληρώναμε τους φόρους, τις τράπεζες, τους κάθε είδους λογαριασμούς και τώρα αδυνατούμε, καθώς η ίδια η Πολιτεία μας εγκαταλείπει» αναφωνεί απεγνωσμένα! Εκφράζει όμως και τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική υπηρεσία Κοζάνης, η οποία έσπευσε στον τόπο της πύρινης λαίλαπας «σε 8 λεπτά» όπως δήλωσε, ήταν όμως αργά καθόσον η φωτιά πήρε αστραπιαίες διαστάσεις και κατέκαψε τα πάντα!!

Ήταν ευτύχημα για τον σύζυγό της Κώστα Τσακμάκη, να σωθεί, όταν μέσα στις «ουράνιες» φλόγες πάλευε να σώσει τα ζωντανά του, όπως δήλωσε η Μαρίνα, πνίγοντας τους λυγμούς της. Αποτέλεσμα των ριψοκίνδυνων προσπαθειών του κ. Τσακμάκη, ήταν να σώσει τα πρόβατα, εκτός 24 που κάηκαν ζωντανά.

Έκτοτε, οι αλληλοσυγκρουόμενοι νόμοι της Πολιτείας, και Αυτοδιοίκησης, παραπέμποντας τις ευθύνες «πάσα στην πάσα», σήμερα, δεν επέφεραν κανένα αποτέλεσμα για την αποκατάσταση της οικογένειας του κ. Τσακμάκη.

Όπως είπε η Μαρίνα Τσακμάκη, «περιμένουμε το πόρισμα της Πυροσβεστικής, το οποίο θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες και όποιες και τυχόν αποδόσεις ευθυνών» που πρωτίστως αφορούν την ίδια τη ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ), η οποία και έχει την ευθύνη των δικτύων διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο ΕΛΓΑ, μάλλον «σφυρίζει» αδιάφορα, αφού όπως τόνισε η κ. Μαρίνα, θα αποζημιώσει μόνο τα 24 πρόβατα («εν ευθέτω χρόνω»), όταν οι ζημιές σε κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό της κτηνοτροφικής μονάδας ξεπερνούν και τις 200.000 ευρώ, με προγενέστερο του σημερινού κοστολογίου! «Αν όμως η πυρκαγιά ήταν σε έκταση 500 στρεμμάτων» τότε θα επιλαμβάνονταν και θα «αποζημίωνε»» τόνισε η κ. Μαρίνα, όπως της είπαν οι εκεί υπηρεσίες.

Όταν η κρατική αναλγησία περισσεύει και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, διά των όποιων συντεταγμένων οργάνων της Πολιτείας, «παίρνουν και δίνουν», έρχεται και περισσεύει και η ανθρώπινη και συναδελφική αλληλεγγύη και λειτουργεί ως βάλσαμο για τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Αρωγός και συμπαραστάτης της οικογένειας Τσακμάκη ο γεωργοκτηνοτροφικός σύλλογος Κοζάνης, ο οποίος δια του προέδρου του Χαράλαμπου Τοπαλίδη και των μελών του ΔΣ, αντιπροέδρου Χαράλαμπου Τσανίδη, του γενικού γραμματέα Αντώνη Διαμαντίδη και του μέλους κ. Χασιώτη, οι οποίοι στέκονται δίπλα στην οικογένεια Τσακμάκη, προσφέροντας ζωοτροφές και κάθε είδους βοήθεια, αλλά και ηθική στήριξη, παροτρύνοντας συναδέλφους γεωργούς και κτηνοτρόφους, να συνδράμουν ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως στην οικογένεια που δοκιμάζεται σκληρά, οικονομικά και ψυχολογικά. Απευθύνουν συγχρόνως έκκληση προς όλους τους πολίτες, να σταθούν αρωγοί στην οικογένεια του κ. Τσακμάκη, ώστε να ορθοποδήσει!

Εξάλλου, γνωστές είναι οι προσφορές και η ανθρωπιά του γεωργοκτηνοτροφικού συλλόγου Κοζάνης, πριν από πολλά χρόνια μέχρι και σήμερα, σε οικογένειες κτηνοτρόφων και άλλων αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, από τον Πύργο Ηλείας, τότε με τις καταστροφικές πυρκαγιές, μέχρι τις εσχατιές της Δυτ. Μακεδονίας σε Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, Γρεβενά και αλλού! Είναι το μεγαλείο της ανθρωπιάς, που οι άνθρωποι του συλλόγου αυτού αναδεικνύουν ως ύψιστο ιδανικό… κάθε φορά που σε συνανθρώπους μας η μοίρα παίζει σκληρά παιχνίδια!…

Δηλώσεις του προέδρου και αντιπροέδρου του Γεωργοκτηνοτροφικού συλλόγου

Πηγή: https://efkozani.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team