Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα προβλήματα των καρκινοπαθών – Κατάθεση υπομνήματος από τους Συλλόγους Εορδαίας και Κοζάνης

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα προβλήματα των καρκινοπαθών – Κατάθεση υπομνήματος από τους Συλλόγους Εορδαίας και Κοζάνης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε συνάντηση με   τον Πρόεδρο της  Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, παραβρέθηκαν  την περασμένη Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 στο Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Καρκινοπαθών  Εορδαίας και Κοζάνης, οι  οποίοι  συμμετείχαν  μαζί  με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου και  τους Συλλόγους Καρκινοπαθών από ολόκληρη τη χώρα.

Η  συνάντηση  πραγματοποιήθηκε   μετά  από αίτημα  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου -το οποίο και αποδέχθηκε  ο Πρόεδρος  της  Δημοκρατίας –προκειμένου  να  συζητηθούν  τα  αιτήματα και οι  διεκδικήσεις  των Καρκινοπαθών, τόσο σε ότι αφορά  τις μεγάλες ελλείψεις και  τις απαιτούμενες  δομές  που χρειάζονται  οι ογκολογικοί ασθενείς, όσο όμως και στην ανάγκη να εισακουσθεί θεσμικά  η φωνή των ασθενών και να  θεσμοθετηθεί  η εκπροσώπηση τους  στα διάφορα όργανα και επιτροπές  που τους  αφορούν.

Στο πλαίσιο της συνάντησης στην οποία συμμετείχαν η  Πρόεδρος  του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας  Σοφία  Γρηγοριάδου  και  η Πρόεδρος  του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κοζάνης  Φανή Δινοπούλου , κατατέθηκε  και κοινό  υπόμνημα  των δύο Συλλόγων  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  Προκόπη Παυλόπουλο, στο  οποίο ζητείται μεταξύ άλλων , η  θετική  παρέμβαση  του ανώτατου πολιτειακού  άρχοντα, προκειμένου  να  προχωρήσει άμεσα  η πλήρης  στελέχωση  του μοναδικού ογκολογικού τμήματος που λειτουργεί  στην Δυτική  Μακεδονία, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.

Η  συνάντηση  αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή και χαρά, για τους  Συλλόγους  Καρκινοπαθών  Εορδαίας  και Κοζάνης  , αφού  δόθηκε  η δυνατότητα να θέσουν σε κορυφαίο επίπεδο, τα προβλήματα των ογκολογικών ασθενών.

Υ.Γ   Για  την καλύτερη ενημέρωση  όλων,  κοινοποιούμε  ολόκληρο  το υπόμνημα-παρέμβαση  των Συλλόγων Καρκινοπαθών Εορδαίας  και Κοζάνης

 

Υπόμνημα-Παρέμβαση των  Συλλόγων Καρκινοπαθών Εορδαίας και Κοζάνης, στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

  • Σοφία Γρηγοριάδου-Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας, τηλ. Επικ. 6983351824 και
  • Φανή Δινοπούλου -Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κοζάνης, τηλ. Επικ.  6942432180

Πέμπτη, 31  Οκτωβρίου 2019, 12 μ.μ , στο Προεδρικό Μέγαρο

Αξιότιμε  Πρόεδρε της Δημοκρατίας

Αγαπητοί  φίλοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και εκπρόσωποι των  Συλλόγων

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή και  ικανοποίηση για την σημερινή συνάντηση μας,  εδώ στο Προεδρικό Μέγαρο , όπου έχουμε την ευκαιρία  να συμμετέχουμε και εμείς  οι δύο Σύλλογοι Καρκινοπαθών , Εορδαίας και Κοζάνης.

Κύριε  Πρόεδρε,  γνωρίζετε ότι  όταν αναφερόμαστε στον καρκίνο, ουσιαστικά  κάνουμε λόγο από την μία πλευρά για την ανάγκη την πρόληψης και από την άλλη πλευρά, για την θεραπευτική αντιμετώπιση του, με την δημιουργία σύγχρονων υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού που θα βελτιώσει τις συνθήκες και την ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών.

Η  πρόληψη λοιπόν  είναι  το «κλειδί» για  τον  καρκίνο  και αυτό το γνωρίζουμε εμείς, περισσότερο από τον καθένα, λαμβάνοντας  πρωτοβουλίες  και από  την δική μας πλευρά-ως  Σύλλογοι Καρκινοπαθών-  τόσο για  την ενημέρωση όλων των κατοίκων , όσο και για  την στήριξη  των ίδιων  των μελών μας, με  διάφορες δράσεις που υλοποιούμε.

Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε και την Πολιτεία , να προχωρήσει σε ένα  ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης σε όλα τα επίπεδα για τον καρκίνο, το οποίο θα απλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα και φυσικά και στην ευρύτερη περιοχή μας, τη  Δυτική Μακεδονία.

Επειδή  όμως ο καρκίνος δεν μπορεί να περιμένει  και επειδή και η επιστήμη προχωρά, σας καλούμε Κύριε Πρόεδρε να παρέμβετε προσωπικά για την ευαίσθητη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου  υπάρχει επιτακτική ανάγκη να στελεχωθεί πλήρως το ογκολογικό τμήμα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας, το οποίο είναι και το μοναδικό τμήμα σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, εξυπηρετώντας  ογκολογικούς ασθενείς από περιοχές και της Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα επαναλάβουμε και με αυτή την αφορμή, το καθολικό αίτημα όλων μας, να στελεχωθεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας , σε πρώτη φάση με δύο επιπλέον μόνιμους  ογκολόγους γιατρούς, καθώς και έναν επικουρικό γιατρό.

Ενημερωτικά να αναφέρουμε  ότι  τώρα υπάρχει  μόνο μία  μόνιμη ογκολόγος γιατρός  και επίσης να σας κάνω γνωστό ότι  η  νέα πτέρυγα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας που έχει ήδη ολοκληρωθεί, διαθέτει υπερσύγχρονους χώρους και υποδομές για την στέγαση ογκολογικής κλινικής που μπορεί να λειτουργήσει , με πολύ θετικές προοπτικές και για επιστημονική έρευνα γύρω από τον καρκίνο.

Κλείνοντας, Κύριε Πρόεδρε, θέλουμε  να σας ευχαριστήσουμε και πάλι για την συνάντηση   και επιτρέψτε μου  να σας διαβάσω μία μόνο παράγραφο από μία νέα γυναίκα , 30 ετών- την Έλενα- η οποία  διηγείται την δική της εμπειρία με τον καρκίνο και επί  λέξη, σε ένα  σημείο  αναφέρει τα εξής:

“O καρκίνος δεν έρχεται μόνος του. Φέρνει  μαζί του πολύ πόνο, δοκιμάζει τα  όρια σου  και σε καλεί να τα ξεπεράσεις, ώστε  να  σε φέρει  αντιμέτωπο με  την σκληρή πραγματικότητα».

Σ  αυτήν την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι ασθενείς του καρκίνου, σας ζητάμε να παρέμβετε ουσιαστικά  σε όσα παραπάνω αναφερθήκαμε, ώστε να αντιμετωπιστούν θετικά τα προβλήματα που θέσαμε υπόψη σας.

Γνωρίζοντας  την ευαισθησία σας για τα κοινωνικά θέματα, σας  ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

 

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team