Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Στον νεοσυσταθέντα Καλλικρατικό Δήμο Βελβεντού Μακεδονίας, καλή και δημιουργική πορεία στο έργο του για το λαό και την πατρίδα – του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Στον νεοσυσταθέντα Καλλικρατικό Δήμο Βελβεντού Μακεδονίας, καλή και δημιουργική πορεία στο έργο του για το λαό και την πατρίδα – του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Στον νεοσυσταθέντα (μετά το ‘’σπάσιμο’’, κατά την υπουργική έκφραση,  του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού) Καλλικρατικό Δήμο Βελβεντού με έδρα το Βελβεντό (που επανήλθε στα διοικητικά όρια της προηγούμενης Καποδιστριακής περιόδου) με συνολικό πληθυσμό που ανέρχεται στους 4.000 περίπου κατοίκους, εύχομαι καλή και δημιουργική πορεία και επιτυχία στο έργο του για τους πολίτες που τον απαρτίζουν και για την πατρίδα μας. Με άξονα τη συνεργατικότητα, την ενότητα, το διάλογο, την παράδοσή μας, την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του συνανθρώπου και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη.

Οι Ενορίες της Α.Π.Β. όσες που παροικούν στα όρια του νέου Καλλικρατικού Δήμου Βελβεντού (Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελβεντού, Αγίου Νικολάου Καταφυγίου, Αγίου Νικολάου Παλαιογρατσάνου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίας Κυριακής, Αγίας Παρασκευής Πολυφύτου και Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού) με την ακριβή και πλούσια εκκλησιαστική παράδοση θα συμβάλλουν, διαρκώς και ανεξαιρέτως, όπως παντού αλλού έτσι και εδώ (υπό την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου) στην, με ελευθερία και αγάπη, ανάταξη και ενότητα του λαού μας.

Από τον νεοσυσταθέντα Καλλικρατικό Δήμο Βελβεντού αναμένουμε με ελπίδα την υπεράσπιση των πολιτών που τον απαρτίζουν στο σύνολό τους, μακριά από το διχαστικό δίπολο ‘’οι δικοί μας και οι άλλοι’’ και από συμπεριφορές νεποτισμού, όταν και όπου τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα εμφανιστούν ή υποδαυλιστούν.

Ο νεοσυσταθείς Καλλικρατικός Δήμος Βελβεντού είναι Δήμος της Π.Ε. Κοζάνης και Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας. Οφείλει, όπως και οι άλλοι Δήμοι της Μακεδονίας, να υπερασπιστεί το ιερό, απαράγραπτο και ανεκχώρητο όνομα ‘’Μακεδονία’’, το οποίο εκχωρήθηκε από τους εντεταλμένους να το προστατεύουν Κυβερνήτες της.

Υποστηρικτικό κείμενο ευθαρσούς λόγου (για μελέτη και διαλογική συναντίληψη) για τον νεοσυσταθέντα Δήμο Βελβεντού Μακεδονίας είναι η Επιστολή των 22 Μητροπολιτών της Μακεδονίας προς όλους τους Έλληνες Βουλευτές πριν την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την οποία Συμφωνία ταιριάζουν τα λόγια του Μελήσιππου τις παραμονές έναρξης του Πελοποννησιακού πολέμου: ‘’ήδε η ημέρα τοις Έλλησι μεγάλων κακών άρξει’’ (Θουκυδίδης Β,12). [= η ημέρα αυτή για τους Έλληνες θα είναι αρχή μεγάλων κακών].

Με τις ευχές της Παναγίας (Βελβεντού και Αγίας Κυριακής), του Αγίου Νικολάου (Καταφυγίου και Παλαιογρατσάνου), της Αγίας Παρασκευής (Πολυφύτου) και Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω (Βελβεντού) και τη συνέργειά μας, καλή και δημιουργική πορεία στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Βελβεντού Μακεδονίας.

 

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας

παπαδάσκαλος, 8-3-2019

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team