Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Στο Ταμείο Ανάκαμψης τα 300εκ. για τις αποκαταστάσεις εδαφών στη Δυτική Μακεδονία

Στο Ταμείο Ανάκαμψης τα 300εκ. για τις αποκαταστάσεις εδαφών στη Δυτική Μακεδονία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Την έγκριση των 300εκ. για την αποκατάσταση των εδαφών στη Δυτική Μακεδονία, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο συντονιστής του ΣΔΑΜ, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση της ΠΕΔ για τις χρήσεις γης και τα εδάφη της περιοχής.

Ο κ. Μουσουρούλης τόνισε πως το ποσό αυτό θα είναι 242εκ. συν το ΦΠΑ και τα εδάφη που θα αποκατασταθούν είναι αποκλειστικά αυτά που θα περιέλθουν στη δικαιοδοσία του ελληνικού δημοσίου(περίπου 60.000 στρ.).

Εργολάβος του έργου θα είναι η ΔΕΗ, με τον Κωστή Μουσουρούλη να μιλάει για ένα μεγάλο έργο με κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις για τη Δυτική Μακεδονία.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στο κείμενο παρουσίασης του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί η «αποκατάσταση εδαφών παλαιών ορυχείων λιγνίτη στην Δυτική Μακεδονία (περίπου 60.000 στρέμματα), ώστε να αποδοθούν σε αγροτική εκμετάλλευση και άλλες  χρήσεις. Η αποκατάσταση των εδαφών αποτελεί κυρίαρχη πρόκληση της δίκαιης μετάβασης, τόσο στην περιβαλλοντική (εξυγίανση, ανάπλαση,  και υλοποίηση παρεμβάσεων αποκατάστασης του τοπίου και του περιβάλλοντος), όσο και στην αναπτυξιακή της διάσταση, με αναπροσαρμογή των χρήσεων γης και τη δημιουργία οργανωμένων υποδοχέων δραστηριοτήτων.

Παράλλησα ο συντονιστής του ΣΔΑΜ ανακοίνωσε πως η ΡΑΕ ενέκρινε το σχέδιο του ΔΕΣΦΑ για την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου μέχρι το Πλατύ Ημαθίας, έργο που αφορά σε πολύ μεγάλο βαθμό τη Δυτική Μακεδονία, καθώς ο μεγαλύτερος πελάτης θα είναι η ΣΥΘΗΑ που θα δημιουργηθεί στον ΑΗΣ Καρδιάς.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Συμφωνία Περιφέρειας- Δήμου Κοζάνης για «Ηλιαχτίδα» και «Πλατεία Λασσάνη»- Καθυστερήσεις στο Γηροκομείο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Σε συμφωνία για το έργο της «Ηλιαχτίδας» και την Ανάπλαση της Πλατείας Λασσάνη, ήρθαν σήμερα το πρωί Δήμος ...