Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Στο στόχαστρο και πάλι το Πανεπιστήμιο στη Φλώρινα

Στο στόχαστρο και πάλι το Πανεπιστήμιο στη Φλώρινα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Γιάννης Θωίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής

Άννα Σπύρτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Με το παρόν κείμενο θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τις απόψεις που δημοσιοποιούνται και τις εξελίξεις που μοιάζει να μεθοδεύονται σχετικά με το Πανεπιστήμιο στη Φλώρινα και την κοινότητά του.

Το τελευταίο διάστημα με δημοσιεύματα στον τοπικό και περιφερειακό τύπο παρουσιάζονται θέσεις και αναγγελίες που αμφισβητούν ξεκάθαρα λειτουργίες και στρατηγικές του ιδρύματός μας και θίγουν εμμέσως διακηρυγμένες θέσεις καθώς και το αυτοδιοίκητο του ιδρύματος.

Είναι δεδομένο και γνωστό ότι για το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας τον πόλο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών καθώς και των σπουδών του πολιτισμού και τεχνών αποτελούν οι Σχολές της Φλώρινας. Πρόσφατα μάλιστα η συνέλευση της Παιδαγωγικής Σχολής αποφάσισε τη μετονομασία και μετεξέλιξή της σε Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών. Πράγματι, η ανθρωπογεωγραφία του τόπου υπαγορεύει ακριβώς αυτό, να δημιουργηθεί στη Φλώρινα μια Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών καθώς και να αναπτυχθεί η Σχολή Καλών Τεχνών.

Ωστόσο, τελευταία, συστηματικά ακούγονται φήμες και γίνονται από εξωπανεπιστημιακά άτομα και φιλόδοξους τοπικούς παράγοντες εξαγγελίες για ίδρυση σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών στην Κοζάνη. Χαρίζονται με άλλα λόγια -και προς το παρόν μόνο στα λόγια- πανεπιστημιακά τμήματα χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση, μελέτη και σχεδιασμός. Τέτοιου είδους εξαγγελίες και πελατειακές συμπεριφορές παραπέμπουν σε λογικές και πρακτικές που η ελληνική κοινωνία θα έπρεπε να έχει αφήσει στο παρελθόν.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team