Αρχική > Slider > Στο πόδι το Πάσχα οι πυροσβέστες – Έδωσαν μάχη με δασικές πυρκαγιές στη Δυτική Μακεδονία

Στο πόδι το Πάσχα οι πυροσβέστες – Έδωσαν μάχη με δασικές πυρκαγιές στη Δυτική Μακεδονία

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


Μπορεί για τους περισσότερους από εμάς γιορτές όπως το Πάσχα να σημαίνει ξεκούραση, σούβλισμα του πασχαλιάτικου αρνιού και διασκέδαση, αλλά για τους πυροσβέστες που ήταν σε επιφυλακή τις ημέρες του Πάσχα σήμαινε επέμβαση σε δεκάδες επιχειρησιακά πυροσβεστικά συμβάντα που σημειώθηκαν τις μέρες αυτές σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα να κατασβήσει δασικές πυρκαγιές μικρής έκτασης που εκδηλώθηκαν σε ορεινές περιοχές, όπως στη Δαμασκηνιά Βοΐου, καθώς και σε περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς, όπως στην Μεσοποταμία, στην Ιεροπηγή, στη Διποταμία στην περιοχή του Νεστορίου καθώς και στο Υψηλό του δήμου Καστοριάς.

Πιο σοβαρή ήταν η πυρκαγιά στη δασική περιοχή της Δαμασκηνιάς Βοΐου καθώς το σημείο ήταν δύσβατο. Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα και κατασβήστηκε στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης του Πάσχα, η οποία κατέκαψε 70 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Επίσης η πυρκαγιά στο Υψηλό Καστοριάς έκαψε περί τα 50 στρέμματα χορολιβαδικής έκτασης.

Μεταξύ των πιο σημαντικών συμβάντων που κλήθηκε επίσης να παρέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν για την κατάσβεση μιας αστικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το Μ. Σάββατο σε σπίτι στην πόλη της Κοζάνης, η οποία έσβησε ωστόσο γρήγορα ώσπου να φθάσουν οι πυροσβέστες.

Επίσης η Πυροσβεστική παρενέβη το Μ. Σάββατο για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε ένα σταθμευμένο όχημα στο δήμο Σερβίων – Βελβεντού, η οποία κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε λόγω ηλεκτρολογικού προβλήματος, από βραχυκύκλωμα των καλωδίων του οχήματος.

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν να συνδράμουν επίσης πασχαλιάτικα και σε διάφορα άλλα περιστατικά, όπως σε περιπτώσεις απάντλησης υδάτων στα Γρεβενά και στη Φλώρινα, καθώς και στον απεγκλωβισμό ατόμου από ανελκυστήρα στην Καστοριά.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη