Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Στο Μαξίμου το θέμα της ενίσχυσης των επιχειρήσεων από τον Κασαπίδη- Τι είπε για τις καθυστερήσεις σειράς ζητημάτων στις συζητήσεις με τους Υπουργούς

Στο Μαξίμου το θέμα της ενίσχυσης των επιχειρήσεων από τον Κασαπίδη- Τι είπε για τις καθυστερήσεις σειράς ζητημάτων στις συζητήσεις με τους Υπουργούς

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέφερε το αίτημα της περαιτέρω ενίσχυσης των επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, καθώς όπως είπε μια σειρά ζητημάτων έχουν τεθεί στα αρμόδια Υπουργεία αλλά δεν έχουν προχωρήσει «όσο γρήγορα θα έπρεπε».

Όπως ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης έθεσε το ζήτημα στον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, με τον τελευταίο να του μεταφέρει πως εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η εκταμίευση των συγκεκριμένων κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Παράλληλα στη συζήτηση των δύο ανδρών μπήκε το ζήτημα της αποκατάστασης της συζύγου του υπαλλήλου της ΔΟΥ Κοζάνης, ο οποίος πρόσφατα έχασε τη ζωή του μετά την επίθεση με τσεκούρι τον περασμένο Ιούλιο, με τον Υπουργό να δεσμεύεται για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Επίσης στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η περαιτέρω εφαρμογή της ρήτρας μετάβασης ώστε κάθε υπουργείο να έχει ξεχωριστό πλαίσιο για θέματα της Δυτικής Μακεδονίας, η επίσπευση των διαδικασιών για την παραχώρηση 18 κτιρίων στην Περιφέρεια, καθώς και τα αιτήματα για μεγάλα έργα όπως ο σιδηρόδρομος και οι κάθετοι άξονες μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε και για τη σημερινή σύσκεψη με τον Άδωνι Γεωργιάδη, στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης, τον Κώστα Μουσουρούλη και εκπροσώπους της ΕΤΒΑ- ΒΙΠΕ, προκειμένου να λήξει το θέμα της παραχώρησης των ΒΙΠΕ προς νέο φορέα τον οποίο θα διαχειρίζεται η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Κασαπίδης, η πρόταση υποστηρίχθηκε από τον Κώστα Μουσουρούλη προκειμένου να βρεθούν χώροι όπου θα αναπτυχθούν επενδύσεις εντός του 2022, ενώ σύμφωνη γνώμη εξέφρασε και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η Περιφέρεια θα υποβάλλει πρόταση την επόμενη εβδομάδα, με τον Περιφερειάρχη να επαναλαμβάνει για άλλη μία φορά πως η συνεργασία με την ΕΤΒΑ- ΒΙΠΕ δεν ήταν καλή όλο το τελευταίο διάστημα.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Απεργιακή κινητοποίηση στην Κοζάνη σήμερα Πέμπτη (φώτο-βίντεο)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Απεργιακή κινητοποίηση στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με την συμμετοχή οργανώσεων του ΚΚΕ και μελών του ΣΥΡΙΖΑ. ...