Αρχική > Slider > Στο κόκκινο η αέρια ρύπανση στο ενεργειακό λεκανοπέδιο

Στο κόκκινο η αέρια ρύπανση στο ενεργειακό λεκανοπέδιο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Στα ύψη βρίσκονται από την Κυριακή οι τιμές αέριας ρύπανσης στο ενεργειακό λεκανοπέδιο, καθώς στο κόκκινο βρίσκονται οι δείκτες καταγραφής των αιωρούμενων σωματιδίων στον Οικισμό της ΔΕΗ, στην Ποντοκώμη και στην πόλη της Φλώρινας, όπως απεικονίζει και ο χάρτης με τις τιμές ρύπων που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το Κέντρο Περιβάλλοντος (ΚΕΠΕ) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύει στην Πτολεμαΐδα.

Συγκεκριμένα, με βαθύ κόκκινο χρώμα ήταν βαμμένος ο χάρτης του ΚΕΠΕ στον Οικισμό της ΔΕΗ στις 10 σήμερα το πρωί, καθώς ο δείκτης καταγραφής των αιωρούμενων σωματιδίων έδειχνε 10/10 στην κλίμακα μέτρησης από το 1 έως το 10.

Στο κόκκινο βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση και στην Ποντοκώμη με το δείκτη ρύπανσης στις 12 το μεσημέρι να δείχνει τιμές 9/10, καθώς και στην πόλη της Φλώρινας όπου ο δείκτης ρύπανσης έδειχνε στις 12μ. έδειχνε 7/10.

Υψηλές τιμές ρύπανσης καταγράφονται επίσης στην πόλη της Πτολεμαΐδας, στην Ακρινή και στον Φιλώτα Αμυνταίου με τον χάρτη του ΚΕΠΕ να είναι βαμμένος με πορτοκαλί χρώμα στις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς οι δείκτες ρύπανσης για την Πτολεμαΐδα και την Ακρινή δείχνουν 5/10, ενώ την ίδια ώρα ο δείκτης ρύπανσης στο σταθμό που έχει εγκατεστημένο η ΔΕΗ στον Φιλώτα έδειχνε 4/10.

evagelopoulos vasilis

«Για την αυξημένη συσσώρευση ρύπων στην ατμόσφαιρα εκτός από τη συνήθη δραστηριότητα των ορυχείων και των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ στην περιοχή ευθύνονται και οι καιρικές συνθήκες», ανέφερε μιλώντας στον «Π» ο υπεύθυνος ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Κέντρου Περιβάλλοντος, Βασίλης Ευαγγελόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι αυξημένες εκπομπές ρύπων ξεκίνησαν από χθες Κυριακή και συνεχίζονται και σήμερα Δευτέρα, λόγω ότι επικρατεί άπνοια στην περιοχή και δεν βοηθά στο να απομακρυνθεί η αέρα ρύπανση.

Ο κ. Ευαγγελόπουλος σημείωσε επίσης ότι για το φαινόμενο αυξημένων ρύπων στην Φλώρινα ευθύνονται και οι κεντρικές θερμάνσεις των σπιτιών, καθώς και ότι τις προηγούμενες μέρες είχε παρατηρηθεί και εισαγόμενη αέρια ρύπανση στην περιοχή από το γειτονικό σταθμό της FYROM.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη