Αρχική > Ενέργεια > Στο ΦΕΚ η ΚΥΑ για παράταση λειτουργίας των μονάδων 3 & 4 του ΑΗΣ Καρδιάς

Στο ΦΕΚ η ΚΥΑ για παράταση λειτουργίας των μονάδων 3 & 4 του ΑΗΣ Καρδιάς

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) 2646 δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 1η Ιουλίου η Κοινή Υπουργική Απόφαση που παρατείνει τη λειτουργία των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς στις 32.000 ώρες, η οποία υπογράφεται από τον  Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, τον Αναπλ Υπουργό  Οικονομίας και Ανάπτυξης Αστέριο Πιτσιόρλα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον Αναπλ. Υπουργό Π.ΕΝ. Σωκράτη Φάμελλο.

Στην εν λόγω ΚΥΑ σημειώνεται ότι οι μονάδες καύσης της παραγράφου 4, για τις οποίες εφαρμόζεται ο κανόνας συνυπολογισμού του άρθρου 26, «λειτουργούν κατά αποκλειστικότητα τις περιόδους τηλεθέρμανσης (Οκτώβριος έως Μάιος) και δύνανται να λειτουργούν τις περιόδους υψηλής ζήτησης, όπως αυτές ορίζονται στο Εγχειρίδιο Κατανομής του ΑΔΜΗΕ (20 Ιουνίου έως 25 Αυγούστου) για λόγους επάρκειας ενεργειακού εφοδιασμού και μέχρι την συμπλήρωση των 32.000 ωρών λειτουργίας της παραγράφου 4.».

Ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή εκφράζουν στελέχη της ΔΕΗ, καθώς, η συνέχιση λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς με νόμο πλέον διασφαλίζει τα στελέχη της ΔΕΗ, κυρίως όμως επειδή «πατάει στην επάρκεια ενεργειακής ισχύος της χώρας μας», όπως τονίζουν.

Ικανοποίηση εκφράζεται και από συνδικαλιστικό στέλεχος των εργαζομένων στη ΔΕΗ: «Η παράταση λειτουργίας των μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς στις 32.000 ώρες μάς δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας σε σχέση με την επάρκεια ηλεκτρικής ισχύος», σχολίασε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ενέργειας/ΔΕΗ “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” Αθανάσιος Μάστορας,    με δήλωσή του στο «eptolemeos.gr». Εξέφρασε ιδιαιτέρως την ικανοποίησή του για το ότι η ΚΥΑ αυτή «καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας έως ότου τεθεί σε λειτουργία η 5η μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα», αλλά και για έναν επιπλέον λόγο: «Η απόφαση αυτή μάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να απασχοληθεί το προσωπικό του ΑΗΣ Καρδιάς μέχρι τέλος του 2021, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχουμε βίαιες αποχωρήσεις προσωπικού από το σταθμό αυτό.»

Ενδεχόμενες συνέπειες

Ο γραμματέας του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» έκανε όμως λόγο και για ενδεχόμενες συνέπειες, καθώς, όπως τόνισε «ενδεχομένως με την απόφαση συνέχισης λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς να βρεθεί η χώρα μας αντιμέτωπη με κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε περίπτωση που προσφύγουν στην ΕΕ ανταγωνιστές της ΔΕΗ εναντίον της απόφασης αυτή.»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

«Συμμετέχουμε, Διαμαρτυρόμαστε, Απαιτούμε!»- Τη Δευτέρα στις 11π.μ. από κοινού διαμαρτυρία μπροστά στο Δημαρχείο με εμπορικούς συλλόγους και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ύστερα από έκτακτα ΔΣ που διενεργήθηκαν σε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης αποφασίστηκε να γίνει ...