Αρχική > Slider > Στο ΕΣΠΑ ο εξοπλισμός των Διυλιστηρίων της ΔΕΥΑ Εορδαίας

Στο ΕΣΠΑ ο εξοπλισμός των Διυλιστηρίων της ΔΕΥΑ Εορδαίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ο εκσυγχρονισμός και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός των Διυλιστηρίων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ)  Εορδαίας, που βρίσκονται κοντά τις δεξαμενές της επιχείρησης, λίγο έξω από την Πτολεμαΐδα.

Πρόκειται για το έργο «Ηλεκτρομηχανολογικά Έργα – Αυτοματισμοί στα Διυλιστήρια του Δ.Δ. Πτολεμαΐδας», προϋπολογισμού 796.747,97 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

iordanidis-fotis-620x330

«Το έργο περιλαμβάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στο υφιστάμενο συγκρότημα επεξεργασίας νερού της Πτολεμαΐδας, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά και σε αυτόματη λειτουργία για να καλύψει τις απαιτήσεις της ΔΕΥΑ Εορδαίας, και ειδικότερα τις ανάγκες ύδρευσης των κατοίκων της Πτολεμαΐδας», ανέφερε μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Εορδαίας, Φώτης Ιορδανίδης.

Επισήμανε ότι «για το έργο αυτό δόθηκε ένας αγώνας για πάνω από ένα χρόνο. Το κυνηγήσαμε αυτό το έργο, προσπαθήσαμε να κάνουμε επικαιροποίηση της μελέτης για να λειτουργήσουμε τα διυλιστήρια που ενώ κτηριακά είχαν ολοκληρωθεί από το  2000 δεν λειτούργησαν ποτέ, γιατί δεν είχε γίνει ποτέ η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «ταυτόχρονα με ενέργειες του δημάρχου Σάββα Ζαμανίδη βρέθηκε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ για την πληρωμή μελετών, μεταξύ των οποίων και η μελέτη για τα Διυλιστήρια της ΔΕΥΑΕ» και τόνισε ότι «με την προμήθεια εξοπλισμού για τα διυλιστήρια το νερό της Πτολεμαΐδας, που είναι από τα καλύτερα νερά, θα αναβαθμιστεί ποιοτικά ακόμα περισσότερο».

Το έργο περιλαμβάνει ειδικότερα παρεμβάσεις στη δεξαμενή συλλογής νερών γεωτρήσεων, τη σύνδεσή των 2 αγωγών νερού με τους 2 υφιστάμενους αγωγούς που οδηγούν στους αντιδραστήρες, την προμήθεια και τοποθέτηση νέων ανοξείδωτων καλυμμάτων φρεατίων, δικτύου αερισμού, έλεγχο βανών και αντικατάσταση βάκτρων με τιμόνια στις χειροκίνητες βάνες, καθαρισμό των αντιδραστήρων και έλεγχο στεγανοποιήσεων στους 2 αντιδραστήρες.

Επίσης για τις 3 δεξαμενές καθίζησης θα γίνει προμήθεια και τοποθέτηση νέων ανοξείδωτων καπακιών φρεατίων, ανοξείδωτων υπερχειλίσεων και φίλτρων στους αγωγούς εκροής νερού, αντικατάσταση βάκτρων με τιμόνια σε βάνες, καθαρισμός των δεξαμενών και έλεγχος στεγανοποιήσεων, σωλήνων πλύσης και βανών.

Για τα 6 διυλιστήρια νερού θα γίνει προμήθεια και τοποθέτηση ηλεκτροβανών για την πλήρη αυτόματη λειτουργία διύλισης, μηχανικών βανών με πλωτήρες για τη ρύθμιση του νερού που εισρέει στα 6 φίλτρα, μεταλλικών ψευδοπυθμένων με ειδικά πρόσθετα φιλτράκια, ανοξείδωτων χοανών υπερχείλισης, δίκτυο διανομής αέρα με 2 φυσητήρες, 6 ρυθμιστών ροής εξόδου από τα φίλτρα, μετρητές στάθμης υπερήχων, πλήρωση φίλτρων με χαλαζιακή άμμο, έλεγχος στεγανοποίησης δεξαμενών και σωληνώσεων, καθαρισμός φίλτρων, αποκατάσταση Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αποκατάσταση ανοικτής οροφής σε δωμάτιο ορόφου.

Το έργο προβλέπει επίσης να γίνει η προμήθεια και τοποθέτηση 2 υποβρύχιων αντλιών αντίστροφης πλύσης για το αντλιοστάσιο νερού πλύσης, καθώς και σωληνώσεων, οργάνων και ηλεκτρολογική εγκατάσταση κίνησης, επέκταση υφιστάμενης θυρίδας με διάτρηση της πλάκας σκυροδέματος προς την υπόγεια δεξαμενή νερού, καθαρισμός και έλεγχος στεγανοποιήσεων.

Στο έργο περιλαμβάνεται τέλος η προμήθεια και εγκατάσταση μονάδας κροκιδωτικού, μονάδας πολυηλεκτρολύτη και μονάδας υποχλωριώδους νατρίου με τις αντίστοιχες σωληνώσεις και καλωδιώσεις. Ηλεκτρολογική εγκατάσταση κίνησης όλων των μηχανημάτων, με τις αντίστοιχες καλωδιώσεις και ηλεκτρολογικούς πίνακες ισχυρών ρευμάτων, καθώς και εγκατάσταση και προγραμματισμό του αυτοματισμού με τις αντίστοιχες καλωδιώσεις, των απαραίτητων αισθητηρίων, καθώς και η εγκατάσταση συστήματος συναγερμού.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη