Αρχική > Αθλητικά > Στο δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας πήρε μέρος ο Γιώργος Ζαχαριάδης

Στο δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας πήρε μέρος ο Γιώργος Ζαχαριάδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με ιδιαίτερα επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας, στον οποίο συμμετείχε ο συμπολίτης μας δρομέας της ΑΕΚ και του ΣΔΟΕ, Γιώργος Ζαχαριάδης (ΤΕΜΟΝΑΕΚ).

Ο  Ζαχαριάδης ως Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., μαζί με άλλους ένστολους απ΄ όλα τα σώματα του στρατού και της Αστυνομίας, διένυσαν 50 χλμ ξεκινώντας από την Αρχαία Ήλιδα και τερματίζοντας στην Αρχαία Ολυμπία, καταθέτοντας συμβολικά τα όπλα τους.

13081844_1268041236557498_742483272_n

Στον τόπο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, γεννήθηκε και η Εκεχειρία ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στους Αγώνες. Εκεί όπου οι αθλητές άφηναν τα όπλα τους για να αγωνισθούν, εκεί όπου ο καθένας όταν έφθανε για να αγωνισθεί τον αγώνα τον καλό, είχε ήδη κάνει τον δικό του δρόμο Εκεχειρίας από τον τόπο του μέχρι την Ήλιδα, εκεί όπου παραδίδοντας τα όπλα τους και συνεχίζοντας άοπλοι, συμμετείχαν στον αγώνα της ευγενούς άμιλλας, στέλνοντας ένα μοναδικό μήνυμα. Ένα μήνυμα όχι μόνο προς τον τότε γνωστό κόσμο, αλλά ένα μήνυμα που διαπερνά την ιστορία και φθάνεις στις μέρες μας πιο επίκαιρο από ποτέ. Το μήνυμα της Εκεχειρίας. Της Εκεχειρίας που οδηγεί στην ειρήνη! Χρειάστηκαν 1623 χρόνια για να ξαναενωθούν η Ήλιδα με την Ολυμπία με αυτό το μοναδικό γεγονός: Τον 1ο δρόμο της Εκεχειρίας, συνδιοργανωτής το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, (ΑΣΑΕΔ).

13115497_1268041886557433_1936099849_n

Ο ίδιος αναφέρει ότι: «Ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα που συμμετείχα στον δρόμο αυτό, τρέχοντας στις σελίδες και στους δρόμους της ιστορίας μετά από 1623 χρόνια, ως ένας ένστολος. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στο μονοπάτι της Εκεχειρίας, που ενώνει την Ήλιδα με την Ολυμπία. Κρατώντας  ένα κλαδί ελιάς προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε σε όλον τον κόσμο το μήνυμα της Εκεχειρίας. Νιώθω χαρούμενος που φέτος η φλόγα της Ειρήνης θα φτάσει στο Ρίο της Βραζιλίας ξέροντας ότι έχω συνεισφέρει κι εγώ με τον τρόπο μου».

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ο Γιώργος Ζαχαριάδης, αμέσως μετά τον δρόμο της Εκεχειρίας, συμμετείχε στον πιο δύσκολο αγώνα δρόμου 255 χλμ, που είναι ο «Δόλιχος Δρόμο;», ξεκινώντας από τους Δελφούς και τερματίζοντας και πάλι στην Αρχαία Ολυμπία.

Μετά  το ΠΑΣΧΑ, και πιο συγκεκριμένα στις 7 και 8 Μαΐου 2016 θα συμμετέχει στον Ευχίδειο Άθλο 107,5 χλμ, (από Δελφούς στις Πλαταιές) και συνεχίζει με τον Αέθλιο-Ολύμπιο δρόμο 180 χλμ στις 20 και 21 Μαΐου 2016 από την Αρχαία Νεμέα στην Αρχαία Ολυμπία.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Θεόφιλος Ηλιάδης

Αθλητικογράφος του e-ptolemeos.gr. Ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ από το 1990. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Μηχανολογίας Κοζάνης.