Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Στο 3ο ΓΕΛ Πτολεμαίδας ο συγγραφέας,δημοσιογράφος και μελετητής του Νίκολα Τέσλα, Γιώργος Στάμκος

Στο 3ο ΓΕΛ Πτολεμαίδας ο συγγραφέας,δημοσιογράφος και μελετητής του Νίκολα Τέσλα, Γιώργος Στάμκος

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στο 3ο ΓΕΛ Πτολεμαίδας προσκεκλημένος του φυσικού Θοδωρή Παναγιωτίδη ,θα βρίσκεται ο συγγραφέας,δημοσιογράφος ,ειδικός μελετητής του Σέρβου εφευρέτη,φυσικού Νίκολα Τέσλα και μελετητή γενικότερα των Βαλκανίων ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΚΟΣ.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαίδας την Παρασκευή 15 Μάρτη στις 11.30 με θέμα » NIKOΛΑ ΤΕΣΛΑ Ο Προμηθέας του ηλεκτρισμού,ο άνθρωπος πού εφηύρε το μέλλον.»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΚΟΣ
Ο Γιώργος Στάμκος είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Από το 1988 έχει συγγράψει περίπου 2.000 ειδικά άρθρα και αναλύσεις. Έχει συνεργαστεί με περισσότερα από 30 διαφορετικά ελληνικά και ξένα έντυπα. Η αναλυτική και εξειδικευμένη αρθρογραφία του εστιάζεται κυρίως σε θέματα αναζήτησης, εναλλακτικής τεχνολογίας, ιστορίας, γεωπολιτικής, και βαλκανολογίας. Έχει συγγράψει ως τώρα 14 βιβλία, όπως «Νίκολα Τέσλα: Ο Προφήτης του 21ου αιώνα» (Μάρτιος 1999), «Μυστική Σερβία» (1999, μαζί με τη Μίλιτσα Κοσάνοβιτς), «Απαγορευμένη τεχνολογία» (2000), «Γεωπολιτική του αρχιπελάγους» (2000, επανέκδοση 2008), «Ελεύθερη ενέργεια» (2001), «Μετα-αποκάλυψη τώρα» (2002) και «Θεωρίες Συνωμοσίας» (2003), «Γκρίζα Ελλάδα: Η ανατομία του ελληνικού συνδρόμου» (2004), «Ο θαυμαστός κόσμος του Τέσλα» (2004, επανέκδοση Πύρινος Κόσμος 2015), «Mind Control: Ο πόλεμος για τον έλεγχο του νου» (2005), «Στοιχειωμένα Βαλκάνια» (2006, μαζί με τη Μ. Κοσάνοβιτς), «Τέσλα: Ο απαγορευμένος επιστήμονας» (2007), «Μυστική τεχνολογία» (2008), «Συνωμοσίες & θεωρίες συνωμοσίας» (2010), «999 Μαργαριτάρια της ανθρώπινης σοφίας» (2010) κ.ά. Το τελευταίο του βιβλίο (2016) έχει τίτλο «Η σκιά των Βογομιλων: Γνωστικισμός, μανιχαϊκές αιρέσεις των Βαλκανίων, καθαροί και η επίδρασή τους στο Δυτικό Πολιτισμό». Όλα τα βιβλία του οδηγήθηκαν σε πολλές επανεκδόσεις κι έγιναν αφορμή για δημιουργικές συζητήσεις, ακόμη και διαφωνίες. Έχει επίσης συμμετάσχει με εκτενή κείμενά του σε 18, μέχρι στιγμής, συλλογικά έργα. Για ένα διάστημα υπήρξε και εκδότης ειδικών περιοδικών, όπως για παράδειγμα του εναλλακτικού περιοδικού ΖΕΝΙΘ (2004-2010), ενώ είναι δημιουργός και διαχειριστής του ww.zenithmag.wordpress.com. Από το 2008 συνεργάζεται με το εβδομαδιαίο σέρβικο περιοδικό Vreme, στέλνοντας, σε συνεργασία με τη Μ. Κοσάνοβιτς, ανταποκρίσεις και αναλύσεις σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Τέλος έχει γράψει δεκάδες έρευνες, σενάρια και κείμενα για αντίστοιχα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ Balkan Express της ΕΡΤ 3, καθώς και της σειράς 24 επεισοδίων με τίτλο “Η Γειτονιά μας τα Βαλκάνια”, που προβλήθηκε τόσο από το Prisma plus, όσο κι από την ΕΡΤ 2. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ ταξιδεύει συχνά στη βαλκανική ενδοχώρα και κυρίως στη Σερβία, την οποία και θεωρεί «δεύτερη πατρίδα” του.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team