Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Στις θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν την Δευτέρα οι προσδοκίες των εμπόρων της Εορδαίας

Στις θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν την Δευτέρα οι προσδοκίες των εμπόρων της Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Στις θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, στηρίζει ο εμπορικός κόσμος της Εορδαίας τις προσδοκίες του, προκειμένου να μπορέσει να αυξήσει το τζίρο των καταστημάτων ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

«Η αγορά της Πτολεμαΐδας είναι έτοιμη με πληθώρα εμπορευμάτων υψηλής ποιότητας» δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Εορδαίας, Γιώργος Ηλιόπουλος, ο οποίος καλεί το καταναλωτικό «να στηρίξει και στις θερινές εκπτώσεις τα τοπικά καταστήματα», επισημαίνοντας μάλιστα ότι «θα υπάρχουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων, διότι λόγω της μεγάλης ανάγκης ρευστότητας που έχει η αγορά οι επαγγελματίες θέλουν να ρευστοποιήσουν τα προϊόντα τους και οι εκπτώσεις είναι μια ευκαιρία και για τον κόσμο να επωφεληθεί και να κάνει τα ψώνια τους σε συμφέρουσες τιμές.»

?????????????

Ο εκπρόσωπος του εμπορικού κόσμου της Εορδαίας ενημέρωσε επίσης πως παρά το

γεγονός ότι, σύμφωνα με το νόμο τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, «η γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας- Εορδαίας έλαβε απόφαση να μην ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στην πόλη της Πτολεμαΐδας, καθώς το πρόβλημα των καταναλωτών δεν είναι οι μέρες και οι ώρες που είναι ανοικτά τα καταστήματα αλλά ότι δεν υπάρχουν πλέον περισσευούμενα  χρήματα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.»

– από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

– Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

– Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Υπενθύμισε τέλος πως στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.  Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη