Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Στήριξη των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας ζητάει με επιστολή του στα αρμόδια υπουργεία ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Βαβλιάρας: «Εκπέμπουμε μήνυμα έκτακτης ανάγκης» – Η δέσμη μέτρων που προτείνονται

Στήριξη των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας ζητάει με επιστολή του στα αρμόδια υπουργεία ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Βαβλιάρας: «Εκπέμπουμε μήνυμα έκτακτης ανάγκης» – Η δέσμη μέτρων που προτείνονται

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Επιστολή για τη στήριξη των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής ανάπτυξης Γιώργος Βαβλιάρας στα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών.

Στην επιστολή, που κοινοποιείται στα επιμελητήρια, τους πληττόμενους κλάδους εμπορικών συλλόγων, ένωση ξενοδόχων και ένωση γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας αλλά και στους κλάδους της εστίασης, επισημαίνονται τα παραγωγικά προβλήματα στην περιφέρεια με τη μεγαλύτερη ανεργία στη χώρα, μια περιοχή όπου καλείται να αλλάξει το αναπτυξιακό της μοντέλο στην μεταλιγνιτική εποχή.

Όπως τονίζεται, η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μαστίζεται από την πανδημία αλλά επίσης είναι και η πρώτη που μπήκε σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα, σε μια μακρά περίοδο στη δεύτερη φάση της οποίας οι επιχειρήσεις είναι κλειστές περισσότερες από 40 ημέρες. «Εκπέμπουμε μήνυμα έκτακτης ανάγκης» τονίζεται στην επιστολή χαρακτηριστικά, ζητώντας μια δέσμη μέτρων για τους πληττόμενους κλάδους, καθώς τίθεται πλέον ζήτημα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων.

Στη δέσμη μέτρων ζητάται έκτακτη οικονομική ενίσχυση με τη μορφή μη επιστρεπτέας προκαταβολής, αλλά οικονομικά μέτρα για τις επιταγές και τις ασφαλιστικές εισφορές, επιδότηση ενοικίου και παροχή κεφαλαίου κίνησης, έκτακτες ενισχύσεις σε μια σειρά κλάδων πολιτισμού, τουρισμού, σωματικής άσκησης, εστίασης. Επίσης, ένταξη περισσότερων ΚΑΔ στο ΕΣΠΑ για την επόμενη περίοδο και ειδική μέριμνα για τα τουριστικά καταλύματα.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εισήγηση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη στην Ολομέλεια της Βουλής στο Σ/Ν του Υπουργείου Εξωτερικών με τίτλο: «Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εισήγηση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη στην Ολομέλεια της Βουλής στο Σ/Ν του Υπουργείου  Εξωτερικών με τίτλο: «Οργάνωση και ...