Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Στην ΚΕΔΕ παραχωρείται η χρήση του Γηροκομείου Πτολεμαΐδας – Που θα στεγάσει δομές για ΑΜΕΑ

Στην ΚΕΔΕ παραχωρείται η χρήση του Γηροκομείου Πτολεμαΐδας – Που θα στεγάσει δομές για ΑΜΕΑ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στην Κοινωφελή Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας (ΚΕΔΕ) παραχωρείται η χρήση των κτηριακών εγκαταστάσεων του “Γηροκομείου” Πτολεμαΐδας που ανήγειρε πριν χρόνια η Μητρόπολη στην περιοχή Κουρί, κάτω από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας αλλά ουδέποτε λειτούργησε ως Γηροκομείο, και το οποίο προορίζεται να στεγάσει δομές για άτομα με αναπηρία και συγκεκριμένα, Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΗΦ) ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Την απόφαση αυτή έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στην τελευταία συνεδρίασή του, προκειμένου να εκδοθεί άδεια ίδρυσης του Κέντρου ΚΔΗΦ Ατόμων με νοητική υστέρηση και κινητικές αναπηρίες από την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς τίθεται ως προαπαιτούμενο η παραχώρηση της εγκατάστασης αυτής στην ΚΕΔΕ ως φορέα διαχείρισης. Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε επίσης τον δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, να προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης των εν λόγω εγκαταστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραχώρηση της χρήσης στην ΚΕΔΕ θα γίνει άνευ ανταλλάγματος, για λόγους προαγωγής κοινωνικών συμφερόντων και όσο χρονικό διάστημα υφίστανται οι λόγοι αυτοί, δεδομένου ότι η εν λόγω κοινωφελής επιχείρησης καθίσταται φορέας διαχείρισης των ανωτέρω δομών.  Με βάση την απόφαση, ο δήμος Εορδαίας διατηρεί κάθε δικαίωμα που απορρέει από την κυριότητα του ακινήτου και του παρακολουθήματος αυτού και σε περίπτωση που εκλείψουν οι λόγοι κοινωνικού συμφέροντος της αυτής θα ανακληθεί αυτοδίκαια.

Σημειωτέον ότι η ΚΕΔΕ έχει υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις κτηριακές εγκαταστάσεις μόνο για τις ανάγκες των προαναφερόμενων δομών, ενώ «απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη χρήση εκφεύγει αυτού του σκοπού», τονίζεται στην απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Εορδαίας υπέβαλλε τον Μάιο πρόταση χρηματοδότησης των ανωτέρω  έργων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, ο συνολικός  προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 3.712.877,48 ευρώ.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Ο τυφλός βοσκός που ζει στα Γρεβενά και γνωρίζει από στήθους τα βιβλία της Καινής Διαθήκης!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Του Μιχαήλ Γ. Τρίτου, Ομοτίμου καθηγητού Α.Π.Θ. Στο βλαχόφωνο ορεινό χωριό Μηλιά Μετσόβου (υψόμετρο 1300μ.), τελευταίο χωριό του ...