Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Στην «εξαγωγή» οδηγούνται τα κεράσια της Εορδαίας γης – Λόγω της τρέχουσας πολιτικής – οικονομικής συγκυρίας

Στην «εξαγωγή» οδηγούνται τα κεράσια της Εορδαίας γης – Λόγω της τρέχουσας πολιτικής – οικονομικής συγκυρίας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

kerasia_dentro_7

Παρ’ όλο που η παραγωγή των κερασιών ήταν αρκετά ικανοποιητική τόσο από πλευράς ποιότητας, όσο και ποσότητας, η πώλησή τους όμως λόγω των δυσμενών οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων και των γνωστών συνεπειών τους, δεν κατέστη δυνατή, καθώς το ευπαθές αυτό προϊόν δεν μπόρεσε να απορροφηθεί από την εγχώρια αγορά, με αποτέλεσμα την εξαγωγή του σε πολύ χαμηλές τιμές.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στον «Π» του π. Δημάρχου Βερμίου και Δημοτικού Συμβούλου Σοφοκλή Σιδηρόπουλου, οι κερασοκαλλιεργητές έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά εξ’ αιτίας όλων αυτών των συγκυριών.

«Στην περιοχή της Εορδαίας η ζημιά περιορίστηκε, διαφορετικά θα μιλούσαμε για οικονομικό όλεθρο», όπως επεσήμανε ο κ. Σιδηρόπουλος προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να καταγράψει τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί με το δημοψήφισμα και το κλείσιμο των τραπεζών, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα».

Τέλος, ο κ. Σιδηρόπουλος όντας και ο ίδιος κερασοπαραγωγός, τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από νέους αγρότες να επενδύσουν προς το συγκεκριμένο προϊόν, αλλά θα πρέπει ο νέος νόμος που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή και θα αφορά την φορολόγηση των αγροτών να μην είναι δυσβάσταχτος για τον κλάδο.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου