Αρχική > Slider > Στην απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Σε μαζική, ενωτική και δυναμική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, η οποία θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργατικά δικαιώματα απόμειναν από τα συνεχή μνημόνια και με τον νέο εργασιακό νόμο, καλεί το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Με ανακοίνωσή του προς όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους το;yς καλεί να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στη Απεργία των Συνδικάτων στις 8 Δεκέμβρη.

«Η ανεργία και η φτώχεια θα γιγαντωθούν ακόμα παραπάνω», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ε.Κ. Κοζάνης, Άρης Κουρκούτας, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα, ανακοίνωσε ότι η απεργιακή συγκέντρωση αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης,  ώρα 11.30 π.μ., την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου. Για το σκοπό αυτόν θα αναχωρήσουν λεωφορεία από την Κεντρική Πλατεία Κοζάνης μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης στις 9.00 το πρωί. Ειδικότερα, είπε ότι η ΓΣΕΕ διοργανώνει τρεις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης, στις οποίες δίνει μεγάλη βαρύτητα, ώστε αυτές να είναι μαζικές και δυναμικές και να στείλουν το μήνυμα σε κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ ότι οι αντεργατικές πολιτικές και η σκληρή λιτότητα των μνημονίων δεν θα περάσουν. Αγωνιζόμαστε, είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης για ανατροπή των μνημονιακών κυβερνητικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, διαγραφή του χρέους το οποίο δεν αναγνωρίζουμε και λέμε στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής, όπως σημείωσε, είναι:

-Οι ομαδικές απολύσεις θα απελευθερωθούν.

-Η ΕΓΣΣΕ και οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, με όρους δεσμευτικότητας και κήρυξης υποχρεωτικότητας δεν θα επανέλθουν.

-Οι επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις και κυρίως οι ατομικές συμβάσεις θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο και  θα γενικευτούν.

-Οι εργαζόμενοι θα αφεθούν χωρίς συλλογική προστασία.

-Η φθηνή, ευέλικτη, μερική και ανασφάλιστη εργασία θα είναι ο κανόνας για όσους έχουν την τύχη να έχουν δουλειά.

-Τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν και οι συντάξεις μας θα εξαϋλωθούν.

-Οι δημόσιες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θα πωληθούν σε ιδιώτες, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και το κοινωνικό κράτος θα καταργηθούν, η Παιδεία και η Υγεία θα χειροτερεύσουν.

Τα αιτήματα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, όπως τα περιέγραψε ο Άρης Κουρκούτας, είναι:

     Όχι στον καθορισμό του κατώτατου μισθού από την Κυβέρνηση.

     Επαναφορά της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων, ΕΓΣΣΕ 751€ και κλαδικές συλλογικές συμβάσεις για όλους.

     Μέτρα για την ανακούφιση της ανεργίας με ουσιαστική αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας.

athanasios-toliopoulos-antiproedros-ergatikou-kentrou-kozanis

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να πάρει μέρος στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης και στην απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, Αθανάσιος Τολιόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «το πολιτικό σύστημα της χώρας αποδείχτηκε ανέτοιμο να αντιμετωπίσει την κρίση», προσθέτοντας ότι «το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο και η κοινωνία δεν αντέχει άλλο».

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας