Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων ο ΥΠΕΝ Κ. Χατζηδάκης: «Βρέθηκα εδώ για να περάσω ένα μήνυμα- Εσείς προτείνατε το δρόμο- Μπορείτε να εμπνεύσετε άλλες περιφέρειες και πρέπει να σας διαφημίσουμε» (VIDEO)

Στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων ο ΥΠΕΝ Κ. Χατζηδάκης: «Βρέθηκα εδώ για να περάσω ένα μήνυμα- Εσείς προτείνατε το δρόμο- Μπορείτε να εμπνεύσετε άλλες περιφέρειες και πρέπει να σας διαφημίσουμε» (VIDEO)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στην ΕΠΑΔΥΜ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) της ΔΙΑΔΥΜΑ, ξεναγείται ο Υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Λαμβάνοντας το λόγο ο υπουργός, είπε ότι ο λόγος που βρέθηκε εκεί είναι για να περάσει ένα μήνυμα: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω να αντιμετωπίσω είναι τα σκουπίδια. Εσείς εδώ προτείνατε το δρόμο». Ο υπουργός ξετύλιξε τον σχεδιασμό του υπουργείου για το θέμα των απορριμμάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την κομποστοποίηση, ενώ τόνισε πως θα δημοπρατηθούν 17 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους. Μάλιστα τόνισε πως μπορεί η περιοχή να εμπνεύσει και άλλες περιφέρειες, για αυτό και πρέπει να διαφημιστεί η περιοχή, ώστε να γίνουν σύγχρονες μονάδες και μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική που θα προστατεύει το περιβάλλον, αλλά και τον τουρισμό, κάνοντας αναφορά στα απορρίμματα της Κέρκυρας που έγινε συμφωνία να επεξεργάζεται η ΕΠΑΔΥΜ. Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να περιοριστεί η ταφή απορριμμάτων στη χώρα μας που είναι πολύ πίσω σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς στόχους.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Κοζάνης καλωσόρισε τον υπουργό στην πρώτη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, λέγοντας πως μέσω του master plan στόχος για την περιοχή είναι να γίνει εδώ το πρώτο πάρκο κυκλικής οικονομίας.

Ο υπουργός, μάλιστα στήριξε, με δήλωσή του, το αίτημα για το Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας, δηλώνοντας τα εξής:

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 1630 νέα κρουσματα σήμερα Σάββατο- Διψήφιος και σήμερα ο αριθμός στην ΠΕ Κοζάνης- Πόσα εντοπίζονται στις ΠΕ Γρεβενών και Καστοριάς

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.630, ...