Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Στέργιος Γκανάτσιος: «Οι πρυτάνεις δεν είναι ορντινάντσες σε στάσεις προσοχής» – Βολές του Πρύτανη του ΤΕΙ Δ.Μ. προς τους βουλευτές

Στέργιος Γκανάτσιος: «Οι πρυτάνεις δεν είναι ορντινάντσες σε στάσεις προσοχής» – Βολές του Πρύτανη του ΤΕΙ Δ.Μ. προς τους βουλευτές

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Οργισμένη ήταν η απάντηση του πρύτανη του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας Στέργιου Γκανάτσιου προς τα μέλη Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για καθυστερημένη πρόσκληση που έλαβε στο γραφείο του, για συνεδρίαση της Επιτροπής. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι πρυτάνεις δεν είναι «ορντινάντσες σε στάσεις προσοχής», σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και επεκτείνεται στην επαρχία.

Η επιστολή έχει ως εξής:

                

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και αγαπητοί βουλευτές, μέλη της ίδια Επιτροπής,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για το fax που στείλατε στις 20:13 στις 17-04-2019 για να μας προσκαλέσετε να παρευρεθούμε την αμέσως επόμενη ημέρα, την 10η πρωινή. Θέλω να πιστεύω ότι, ως βουλευτές του Κοινοβουλίου της Ελλάδας, γνωρίζετε ότι, ακόμα, στην Ελλάδα  οι δημόσιες υπηρεσίες δεν δουλεύουν το βράδυ., Άρα γνωρίζατε ότι το fax θα το παραλάμβαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες το πρωί της επόμενης ημέρας και θα διαβιβαζόταν στον Πρύτανη περίπου την ώρα που εσείς ζητούσατε να παρευρισκόμασταν στην Αθήνα και στο Κοινοβούλιο. Θα ήθελα να σας γνωρίσω, αξιότιμοι κ. βουλευτές, ότι κι εμείς γνωρίζουμε αντίστοιχες μεθόδους «μη» πρόσκλησης «μη» επιθυμητών , αλλά φροντίζουμε να κρατούμε περισσότερο τα προσχήματα. Επίσης, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι οι Πρυτάνεις των ΑΕΙ είναι θεσμοθετημένα από την Πολιτεία και εκλεγμένα όργανα, σε Ιδρύματα αυτοδιοικούμενα, με τις αντίστοιχες συνταγματικές κατοχυρώσεις. Σε καμία, δε, περίπτωση δεν είναι ορντίναντσες, οι οποίες σε στάσεις προσοχής αναμένουν πρόσταγμα για άμεση εκτέλεσή του. Στοιχείο, βέβαια, που θα έπρεπε να το λαμβάνει περισσότερο υπόψη της η Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι εξ αυτής προέρχονται οι όποιες νομοθεσίες ή συνταγματικές ρυθμίσεις.

Ευελπιστώ, δε, ότι, την επόμενη φορά, η πρόσκληση δεν θα αποσταλεί μετά τη συνεδρίαση και ότι θα λάβετε υπόψη ότι η Ελλάδα μας, προς το παρόν βέβαια, επεκτείνεται και πέραν της Αθήνας, άρα απαιτείται και εύλογος χρόνος ενημέρωσης για την αντίστοιχη μετακίνηση.

             

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Στέργιος Γκανάτσιος»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team