Αρχική > Επιχειρήσεις > Στεγαστικά δάνεια αξίας μόλις 100 εκατ. ευρώ όλο το 2018

Στεγαστικά δάνεια αξίας μόλις 100 εκατ. ευρώ όλο το 2018

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


Το ύψος των «κόκκινων δανείων», που θα πρέπει να «καθαρίσουν» στην επόμενη τριετία κι από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, υπολογίζεται σε 60 δισ.

Μπορεί να ακούγεται ειρωνικό, ωστόσο, ελάχιστα φαίνεται να απέχει από την πραγματικότητα: Σε τζίρους που -κατ” αναλογία- παραπέμπουν  σε …περίπτερο της πλατείας Συντάγματος αρμόζουν οι αριθμοί που αφορούν στα νεο-εκδοθέντα στεγαστικά δάνεια.

Απόδειξη; Η Εθνική Τράπεζα υπολογίζει ότι ολόκληρο το 2018 θα χορηγήσει νέα στεγαστικά αξίας 100 εκατ ευρώ. Υπό κανονικές – προ κρίσης – συνθήκες, αυτό το νούμερο θα αντιστοιχούσε σε έναν μάλλον μέτριο μήνα, από πλευράς κινητικότητας, για τη μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της χώρας. Σήμερα, όμως, είναι μια σκληρή πραγματικότητα, η οποία – σημειωτέον – είναι ίδια και τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες της χώρας.

Και μια κι ο λόγος στα δάνεια θα πρέπει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι το ύψος των «κόκκινων δανείων», όλων των κατηγοριών, που θα πρέπει να «καθαρίσουν» στην επόμενη τριετία κι από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, υπολογίζεται σε 60 δις ευρώ! Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δανείων θα είναι επιχειρηματικά, αλλά κάποια στιγμή θα πάρουν σειρά και τα υπόλοιπα.

Για παράδειγμα, όπως πληροφορείται η Voria.gr, επαφές με ξένα κεφάλαια (κυρίως κινεζικά) που ενδιαφέρονται να αγοράσουν μαζικά ακίνητα για να τα διαθέσουν στη συνεχεία μέσω της «χρυσής βίζας» σε πελάτες τους ξεκίνησε άλλη ελληνική τράπεζα.

Ο στόχος; Να ξεκαθαρίσει το χαρτοφυλάκιο της από τα (πολλά) ακίνητα των 250.000 ευρώ και πάνω. Θα ακολουθήσουν σύντομα και οι υπόλοιπες.

Πηγή: voria.gr

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team