Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Σταύρος Παπασωτηρίου: 6 νέοι μόνιμοι γιατροί στο Μποδοσάκειο και αυτοτέλεια του Ογκολογικού Τμήματος – «Το Μποδοσάκειο έχει αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει και του αξίζει»

Σταύρος Παπασωτηρίου: 6 νέοι μόνιμοι γιατροί στο Μποδοσάκειο και αυτοτέλεια του Ογκολογικού Τμήματος – «Το Μποδοσάκειο έχει αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει και του αξίζει»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σημαντική ενίσχυση με έμψυχο δυναμικό, αξιόμαχους γιατρούς που προστίθενται στο δυναμικό του Μποδοσάκειου, αλλά και μια σειρά ενεργειών που εδραιώνουν στο Νοσοκομείο ευρύτερα στη Δυτική Μακεδονία, προκύπτει στον ένα χρόνο θητείας της παρούσας διοίκησης στο «τιμόνι» του Νοσκομείου, όπως προκύπτει από τα όσα είπε στον Αντώνη Πουγαρίδη και το e-ptolemeos.gr ο διοικητής Σταύρος Παπασωτηρίου.

Όπως ο ίδιος τόνισε, η παρούσα διοίκηση έκλεισε ένα χρόνο και στα σημαντικότερα αυτής ήταν η αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας που επικρατεί ακόμα και σήμερα, λέγοντας πως: «Το νοσοκομείο μας ως νοσοκομείο αναφοράς μπήκε στη πρώτη γραμμή από την αρχή και έχει αντιμετωπίσει το κορωνοϊό με πολύ-πολύ καλό τρόπο και αυτό οφείλεται κυρίως στο ιατρικό, νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου μας που υπερβάλουν εαυτό».

Μάλιστα, δίνοντας στοιχεία, είπε ότι το Νοσοκομείο αντιμετώπισε περιστατικά από τακτικά- επείγοντα ιατρεία και έχει νοσηλεύσει πάνω από 430 ασθενείς.

Όπως λέει ο κ. Παπασωτηρίου είναι πολύ υψηλά νούμερα αν αναλογιστεί κανείς ότι το Μποδοσάκειο είναι ένα επαρχιακό νοσοκομείο, μη Πανεπιστημιακό: «Όμως, τα έχουμε καταφέρει και αυτό οφείλεται ξαναλέω στο προσωπικό μας αλλά και στην άριστη συνεργασία που έχουμε με την 3η ΥΠΕ , το ίδιο το Υπουργείο αλλά και με την Περιφέρεια και το  Δήμο», σημείωσε.

Μάλιστα, παραθέτοντας νούμερα, ανέφερε ότι το 2019 στο νοσοκομείο οι εργαζόμενοι ήταν 383 και στις 31/12 του 2020 ήταν 423. Έγιναν προσλήψεις 8 μόνιμων γιατρών μέσα σε ένα διάστημα 10 μηνών της διοίκησης αυτού του Δ.Σ. , προσλήφθηκαν επιπλέον 5 επικουρικούς γιατρούς , ενισχύθηκε το νοσοκομείο με 4 μόνιμους νοσηλευτές και άλλους 30 επικουρικούς, με 4 μόνιμους στο λοιπό προσωπικό και άλλους 12 επικουρικούς.

«Όλα αυτά έχουν γίνει με μεγάλη προσπάθεια, οργάνωση, διοίκηση και φυσικά αξιολόγηση», προσέθεσε, λέγοντας ότι ο προγραμματισμός δεν τελειώνει εδώ, καθώς την Πέμπτη ορκίστηκε ο πρώτος μόνιμος γιατρό, ίσως πρώτος και για όλη τη χώρα, καρδιολόγος επιμελητή Β΄. Αυτό έχει ως συνέπεια ένα τμήμα το οποίο είχε 2 μόνιμους γιατρούς όταν ανέλαβε η παρούσα διοίκηση, σήμερα έχει 4 , αποκτά την αυτοτέλεια και αυτονομία του και όπως λέει με νόημα «θα μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στη τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα για την Δυτική Μακεδονία».

Αυτοτέλεια Ογκολογικού Τμήματος

Ο προγραμματισμός της διοίκησης συνεχίζεται, καθώς, όπως λέει ο κ. Παπασωτηρίου έχει υποβληθεί αίτημα που εγκρίθηκε από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια, για έγκριση μόνιμων θέσεων ιατρικού προσωπικού, εκ των οποίων και για το Ογκολογικό, το οποίο θα γίνει αυτοτελές, μια σημαντική εξέλιξη προς όφελος των πολιτών. Ειδικότερα, σε δύο προκηρύξεις που θα γίνουν σε δύο φάσεις, θα έχουν αρχικά 4 γιατροί και έπειτα ακόμη δύο: Αναλυτικότερα, ο ίδιος τόνισε έχει υποβληθεί υποβάλει αίτημα και έχει εγκριθεί από την 3η ΥΠΕ  για την πλήρωση μόνιμων γιατρών και έλαβαν την έγκριση, ενώ συνεδρίασε και το ΔΣ. Η έγκριση αφορά για 4 μόνιμες θέσεις εκ των οποίων η μια αναισθησιολόγος, δύο παθολόγοι (ένας με βαθμό α και ένας με βαθμό β) και ένας ογκολόγος.

«Το παθολογικό τμήμα, που κάναμε τις υποδείξεις με βάση τις υποδείξεις του υπουργείου , όπου μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 21 θα πλαισιωθεί με άλλους δύο γιατρούς και αυτό θα αποκτήσει την αυτοτέλειά του. Αντιλαμβάνεστε ότι και αυτό θα είναι 24ωρη πλέον η εξυπηρέτηση των πολιτών με προβλήματα, για τους καρκινοπαθείς και το  Ογκολογικό θα γίνει αυτόνομο. Πρόκειται δηλαδή για έναν ογκολόγο και θα ακολουθήσει και ακόμη ένας αιματολόγος και συνεχίζουμε και διεκδικούμε για να πλαισιώσουμε και τα υπόλοιπα τμήματα», τόνισε ο ίδιος.

«Το Μποδοσάκειο έχει αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει και του αξίζει»

Ο διοικητής του νοσοκομείου, δεν παραλείπει να αναφέρει ότι πλέον το Μποδοσάκειο «έχει αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει και του αξίζει», κάνοντας αναφορά σε συνολική προσπάθεια, δική του, των μελών του Δ.Σ. και του προσωπικού του νοσοκομείου, τονίζοντας πως:

«Προχωράμε και διεκδικούμε. Καταθέσαμε αξιολογημένη πρόταση με περισσότερες θέσεις γιατρών μονίμων. Καταφέραμε και πήραμε εγκρίσεις για προγράμματα που ξεπερνάνε τα 4.5 εκ. ευρώ και ήδη έχουμε προχωρήσει σε συμβασιοποιήσεις σε πολύ μεγάλο μέρος αυτών και θα αρχίσουν να αλλάζουν πράγματα, τόσο κτηριακά, όσο και στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Είμαστε σε μια εγρήγορση και κινητικότητα ώστε να φέρει τα ανάλογα αποτελέσματα για τους πολίτες της Εορδαίας και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας. Το νοσοκομείο μας πληροί όλες τις προϋποθέσεις και χωροταξιακά και με το αξιόμαχο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει, που κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών θα ενισχυθεί για να συμβάλει στην καλυτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».

Αναφορικά με το πόσο σύντομα θα καλυφθούν οι θέσεις, ο ίδιος απαντάει πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν ώστε να καμφθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, λέγοντας πως: «Η ανακοίνωση γνωστοποίησης μιας προκήρυξης διέπεται από συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων το επόμενο τρίμηνο θα έχουν γίνει πράξη. Μέχρι τώρα όποια δέσμευση αναλάβαμε, την καταφέραμε και την υλοποιήσαμε χωρίς να αφήσουμε να μας φάει η γραφειοκρατία. Το διοικητικό μας προσωπικό δεν αφήνει να μας ξεφύγουν τα ελάχιστα χρονικά περιθώρια προ προβλέπεται από τον νόμο.

Δύο εμβολιαστικές γραμμές κατά του covid-19

Επίσης, το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο είναι και εμβολιαστικό κέντρο για τον covid-19, με τους εμβολιασμούς να εξελίσσονται πάρα πολύ καλά ,όπως σημειώνει ο κ. Παπασωτηρίου: «Από τις 18/1 και μετά είμαστε εμβολιαστικό κέντρο για πολίτες άνω των 85 ετών. Υπάρχει ενδιαφέρον και δεν έχουμε ακυρώσεις. Τις όποιες ακυρώσεις τις καλύπτουμε, είτε με ιδιώτες γιατρούς που καλούνται να κάνουν τα εμβόλια, είτε με ένστολους από σώματα ασφαλείας».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η έναρξη εμβολιασμού με τη δεύτερη δόση του εμβολίου, θα γίνει από τη Δευτέρα και μετά. «Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια των δυνατοτήτων, με δύο εμβολιαστικές γραμμές, που αγγίζουν τους 100 την ημέρα», κατέληξε.

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Video από την επεισοδιακή έναρξη του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail     Δείτε το ρεπορτάζ και βίντεο στο kozanimedia Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Chef-T-Elia: Ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο στην ...