Αρχική > Πολιτική > Στάθης Κοκκινίδης: «Νέος» Εκλογικός Νόμος για την Αυτοδιοίκηση: Οπισθοχώρηση της Δημοκρατίας…

Στάθης Κοκκινίδης: «Νέος» Εκλογικός Νόμος για την Αυτοδιοίκηση: Οπισθοχώρηση της Δημοκρατίας…

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με το ψευδές επιχείρημα πως δεν λειτούργησε αποτελεσματικά  η απλή αναλογική του Κλεισθένη (στο Δήμο μας, δεν υπάρχει καμία  περίπτωση που να δείχνει έστω και την υπόνοια ακυβερνησίας) ο «νέος» νόμος για την Αυτοδιοίκηση, αλλοιώνει τη λαϊκή βούληση, δίνει υπερπλειοψηφία σε Δημάρχους μειοψηφίας, με ταυτόχρονη μείωση των Δημοτικών Συμβούλων.

Το  γεγονός ότι , με 43% των ψηφισάντων, ο Δήμαρχος θα καταλαμβάνει το 60% των εδρών, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Οικονομικής Επιτροπής και την αύξηση των χρηματικών ορίων για τις απευθείας αναθέσεις (μέχρι τις 60.000) δηλώνει την ολοφάνερη μεθόδευση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης στους ΟΤΑ, και την δημιουργία ενός νέου πελατειακού συστήματος,  κάτι που αποτελεί  θεσμική προσβολή προς ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

Περιμέναμε και ζητούσαμε από έναν νέο νόμο, να στηρίξει την ενδοδημοτική αποκέντρωση, να καθορίσει αρμοδιότητες αποφασιστικού χαρακτήρα και να ενισχύσει με δικούς τους πόρους τις κοινότητες, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι των κοινοτήτων να εκφράζουν τις απαιτήσεις τους με τους δικούς τους αιρετούς.

Αντ΄αυτού βλέπουμε  την κατάργηση της ξεχωριστής κάλπης στα τοπικά συμβούλια, την μετατροπή των τοπικών συμβούλων σε προέκταση των δημοτικών συνδυασμών, την διαίρεση των κοινωνιών σε παραταξιακούς οπαδούς και τη συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων.

Πρόκειται λοιπόν για Αντιμεταρρύθμιση, που γυρίζει τη χώρα σε αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος, που δίνει στους Δημάρχους υπερενισχυμένη πλειοψηφία, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα, μιας και όλες έχουν απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση.

Επειδή λοιπόν πιστεύουμε πως ο δήθεν νέος νόμος θα ερημώσει τα χωριά μας, θα υποβαθμίσει περαιτέρω την ζωή των κατοίκων στην επαρχία και θα ενταφιάσει οριστικά τα κίνητρα συμμετοχής των νέων ανθρώπων στα κοινά και επειδή δεν θέλουμε να δημιουργηθούν πολίτες δύο ταχυτήτων  στη χώρα, δηλώνουμε σαν παράταξη, την πλήρη αντίθεσή μας σ΄αυτόν τον αντιδημοκρατικό και απαράδεκτο νόμο.

           ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ

                    επικεφαλής της παράταξης

        ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μετά τις ΗΠΑ, και η Γερμανία το «ξεκόβει» στον Ερντογάν: Λύση δύο κρατών στην Κύπρο δεν είναι αποδεκτή

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Ασυμβίβαστη με τις παραμέτρους του ΟΗΕ για δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα» είναι η πρόταση για λύση ...