Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Σταθάκης: Καταστροφολογικά τα σενάρια περί χρεοκοπίας της ΔΕΗ

Σταθάκης: Καταστροφολογικά τα σενάρια περί χρεοκοπίας της ΔΕΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Περιγράφοντας τι περιλαμβάνει η συμφωνία με τους δανειστές σχετικά με τη ΔΕΗ, ο Γ. Σταθάκης, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, είπε πως «θα υπάρξει σχέδιο για το 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, το οποίο θα τεθεί προς συζήτηση και με την Κομισιόν».

Επίσης, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας για την επιχείρηση, χαρακτηρίζοντας τέτοια σενάρια «καταστροφολογικά. Μακριά η καταστροφολογία από εμάς, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «αυτά τα σενάρια είναι εκτός τόπου και χρόνου. Έχει δυσκολίες η επιχείρηση, αλλά γίνονται συντεταγμένες κινήσεις για την ενίσχυση των ταμείων της» και πρόσθεσε ότι «η ΔΕΗ θα είναι βασικός πυλώνας της ενεργειακής πολιτικής».

Θετικά σημάδια για πρόσβαση στις αγορές προσεχώς

Στην τελική ευθεία για έξοδο στις αγορές μπαίνει η Ελλάδα, όπως εκτίμησε ο Γ. Σταθάκης,

«Βρισκόμαστε σε μια ζώνη θετική ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει προσβασιμότητα στις αγορές», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, χωρίς πάντως να προσδιορίσει ακριβή χρόνο για την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Θετικό «σημάδι» σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη είναι η αποκλιμάκωση του επιτοκίου του 10ετούς ομολόγου, το οποίο σήμερα μετά την επίτευξη συμφωνίας βρέθηκε στο 6% και όπως είπε, «αν στο Eurogroup της 22ας Μαΐου υπάρχει μια συμφωνία ή έστω ένας οδηγός για το χρέος, θα μειωθεί περαιτέρω το επιτόκιο».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέφρασε την ελπίδα του πως θα γίνει ένα θετικό βήμα για να ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα που αφορούν στο χρέος στο ερχόμενο Eurogroup.

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές στις συντάξεις και κατά πόσο θίγονται τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, ο κ. Σταθάκης παραδέχθηκε πως «το αφορολόγητο θίγει τα χαμηλά εισοδήματα», αλλά στάθηκε στα αντίμετρα που θα εξισορροπήσουν τις απώλειες ως έναν βαθμό.

Σχετικά με τη μείωση των συντάξεων υποστήριξε ότι «δύο στους τρεις συνταξιούχους δεν θα θιγούν καθόλου και ότι για έναν στους τρεις η μεσοσταθμική μείωση θα είναι στο 9%».

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team