Αρχική > Slider > Στα τέλη Ιουλίου ανακοινώνονται οι νέοι διευθυντές 128 σχολείων της Κοζάνης

Στα τέλη Ιουλίου ανακοινώνονται οι νέοι διευθυντές 128 σχολείων της Κοζάνης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στην τελική φάση εισέρχεται η διαδικασία επιλογής των νέων διευθυντών σχολικών μονάδων του νομού Κοζάνης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ολοκληρώθηκαν οι προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων ενώπιον του Συμβουλίου Επιλογής, ενώ στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση απομένουν ακόμη λίγες συνεντεύξεις οι οποίες θα γίνουν στις 12-13 Ιουλίου. Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβάθμια είναι 71 σχολικές μονάδες που θα πρέπει να τοποθετηθούν διευθυντές και οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων ανέρχονται σε 120. Οι αντίστοιχοι αριθμοί την δευτεροβάθμια είναι 57 σχολικές μονάδες και 100 υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι μοριοδοτούνται με βάση τα τυπικά προσόντα και την προσωπική συνέντευξη.

Μετά την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων και στην δευτεροβάθμια στις 13 Ιουλίου, το Συμβούλιο Επιλογής θα ανακοινώσει στις 18 Ιουλίου τους πίνακες κατάταξης με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια και την μοριοδότηση της συνέντευξης. Θα δοθεί ένα τριήμερο για τυχόν ενστάσεις και στις 25 τρέχοντος οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν δηλώσεις τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες της προτίμησής τους. Στο τέλος του Ιουλίου θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Επιλογής θα καταρτίσει τον τελικό πίνακα. Ο πίνακας αυτός θα σταλεί για κύρωση στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, ο οποίος θα λάβει την τελική απόφαση. Οι νέοι διευθυντές αναλαμβάνουν καθήκοντα στη 1 Αυγούστου και η θητεία τους είναι τριετής.

Να σημειωθεί ότι ο προηγούμενος νόμος επιλογής διευθυντών, με τον οποίο ο διευθυντής εκλεγόταν από τον Σύλλογο Διδασκόντων κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας, οπότε ακυρώθηκε. Η κυβέρνηση έφερε νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο η επιλογή του διευθυντή γίνεται με μοριοδότηση, με βάση αντικειμενικά κριτήρια και τυπικά προσόντα, ενώ προβλέπεται και συνέντευξη του υποψηφίου.

Για να διεκδικήσει ένας εκπαιδευτικός μία θέση διευθυντή σχολικής μονάδας, πρέπει να έχει 10 έτη προϋπηρεσίας, με τουλάχιστον 8 έτη διδακτικής εμπειρίας. Η μοριοδότηση του κάθε υποψηφίου αυξάνεται αναλόγως με τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, ενώ κάθε πρόσθετη εκπαιδευτική κατάρτιση προσθέτει μόρια. Ο Σύλλογος Διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας εκφράζει την γνώμη του για τον υποψήφιο διευθυντή ή διευθύντρια, η οποία γνώμη δεν είναι αποφασιστική.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας