Αρχική > Slider > Στα «Νέα» η καθυστέρηση της 5ης Μονάδας – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Στα «Νέα» η καθυστέρηση της 5ης Μονάδας – Ο Επίκαιρος καταγράφει

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


Μείζον θέμα συζήτησης σε υπηρεσιακούς αλλά και δημοσιογραφικούς κύκλους, ένα σχόλιο της εφημερίδας «Τα Νέα» σχετικά με τις καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα της κατασκευής της 5ης Μονάδας. Το σχόλιο δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Ο Διευθυντής απέχει» και έχει ως εξής:
«Η ΔΕΗ ως γνωστόν κατασκευάζει μία καινούργια λιγνιτική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, την Πτολεμαΐδα 5. Οπως προέκυψε πρόσφατα από δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας Μανόλη Παναγιωτάκη, η συγκεκριμένη επένδυση του 1,4 δισ. ευρώ θα έχει ολοκληρωθεί το 2021. Κι ενώ μέχρι πρότινος μιλούσε για το 2020, όπως άλλωστε είναι και η συμβατική υποχρέωση. Και όπως πληροφορούμαστε από τους κόλπους της κρατικής επιχείρησης, η αιτία της καθυστέρησης αποδίδεται σε έναν νέο διευθυντή που τοποθέτησε πριν από αρκετούς μήνες ο πρόεδρος της εταιρείας, για τον οποίο, όπως λένε οι πηγές, «αν και αρμόδιος για το έργο δεν έχει καν πατήσει το πόδι του στο εργοτάξιο…». Και σύμφωνα με άλλες πηγές, το πρόβλημα της καθυστέρησης θα φανεί και στη σύμβαση της ΔΕΗ με την ανάδοχο εταιρεία του έργου… Χωρίς να είναι η τελευταία υπαίτια… » http://www.tanea.gr/print/2018/09/07/economy/o-dieythyntis-apexei/

Οι πληροφορίες λένε πως η καμπάνα χτυπάει για τον Διευθυντή Μελετών Κατασκευών Θερμοηλεκτρικών Έργων, ο οποίος έχει τη συνολική ευθύνη της επίβλεψης των επενδύσεων της ΔΕΗ, και προΐσταται του τοπικού κλιμακίου επίβλεψης του έργου.

Δείτε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ… 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team