Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Στα άκρα η κόντρα της αντιπολίτευσης με την πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου για την τήρηση του κανονισμού – Τι συζητήθηκε για την «πρόταση μομφής» και η απάντηση της Ε. Ντιό – Η στήριξη του περιφερειάρχη

Στα άκρα η κόντρα της αντιπολίτευσης με την πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου για την τήρηση του κανονισμού – Τι συζητήθηκε για την «πρόταση μομφής» και η απάντηση της Ε. Ντιό – Η στήριξη του περιφερειάρχη

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Πρόταση μομφής κατά της προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατέθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Καρυπίδης, Ζεμπιλιάδου, Πράσσου), στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με αφορμή όσων προηγήθηκαν στα περιφερειακά συμβούλια για το θέμα της ΔΕΗ και της απολιγνιτοποίησης και των όσων προηγήθηκαν με τις συνεδριάσεις που έγιναν απουσία της αντιπολίτευσης και των επιστολών που ανταλλάχθηκαν μεταξύ της προέδρου και της αντιπολίτευσης.

Στην πρόταση μομφής που διαβάστηκε από τον αντιπρόεδρο του Π.Συμβουλίου κ. Ι. Λιάση, οι παρατάξεις τονίζουν πως η πρόεδρος δεν τήρησε τον κανονισμό, λέγοντας πως «υπονομεύετε η λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου».

«Εγώ τα έχω πολύ καλά με τη συνείδησή μου και για λόγους που μόνο εσείς ξέρετε, κάνατε αυτό που κάνετε. Εγώ έξι μήνες τώρα έχω τηρήσει τα πάντα και το μόνο που μπορείτε να με κατηγορήσετε είναι ότι δίνω το λόγο σε όλους τους συμβούλους και εκτός κανονισμού. Είναι πολύ προσβλητικά κάποια από όσα αναγράφονται στο κείμενο και ο καθένας είναι ευύθυνος για τις πράξεις του», απάντησε η Ε. Ντιό.

Την αμέριστη εμπιστοσύνη του και της παράταξης, τόνισε ο περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδης, κάνοντας λόγο για «ψευδεπίγραφα» όσα ακούστηκαν από τον αντιπρόεδρο του συμβουλίου κ. Ι. Λιάση. «Θα σας συγχαρώ δημόσια για το δημοκρατικότατο ήθος σας. Είσαστε κόσμημα για το περιφερειακό συμβούλιο. Θέλω να εξάρω το ήθος σας, την εντιμότητά σας, αυτή που προσπάθησαν κάποιοι να θίξουν αλλά δεν μπορούν να σπιλώσουν ούτε το ήθος σας. Να είστε πιο αυστηρή με τον κανονισμό και σας παρακαλώ για αυτό», είπε ο περιφερειάρχης απευθυνόμενος στην πρόεδρο του συμβουλίου, λέγοντας πως όσα κατηγορούν την πρόεδρο δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Ακολούθησε λεκτική διαφωνία μεταξύ της προέδρου και του αντιπροέδρου του συμβουλίου για το αν ήταν εντός κανονισμού αυτό που είπε η πρόεδρος στο προπερασμένο συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα της ΔΕΗ στο τέλος της συνεδρίασης, με τον κ. Λιάση και την κ. Ντιό να διαφώνησαν επί των κανονισμών.

Η φράση της κ. Ντιό «Επιλέξατε να εξαφανιστείτε», προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και δεν συζητήθηκε. Ο κ. Κασαπίσης λίγο αργότερα έκανε λόγο για «λασπολογία» κατά ενός «κοσμήματος» του περιφερειακού συμβουλίου, κάτι που προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης.

Η συζήτηση ξέφυγε και λίγο αργότερα όταν ο κ. Κάτανας σχολίασε την παρουσία της προέδρου σε συναντήσεις του περιφερειάρχη, κάτι που άνοιξε νέα κόντρα, με τη συζήτηση να ξεφεύγει και την πρόεδρο σε υψηλούς τόνους να διακόπτει τη συνεδρίαση, για δέκα λεπτά, ζητώντας να μείνουν τα «παιχνίδια στις παιδικές χαρές».

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη