Αρχική > Slider > Στα 44,5 εκατ. € o προϋπολογισμός ΔΕΥΑ Εορδαίας για το 2017

Στα 44,5 εκατ. € o προϋπολογισμός ΔΕΥΑ Εορδαίας για το 2017

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Στα 44.536.091,30 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Εορδαίας για το οικονομικό έτος 2017, που εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, σε ειδική συνεδρίασή του την περασμένη εβδομάδα .

iordanidis-fotis_proedr-deyae

«Ο προϋπολογισμός έτους 2017 συντάχθηκε με σκοπό να καλύψεις όλες τις δραστηριότητες της επιχείρησης και να υπολογίσει όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά τα πάσης φύσεως έσοδα από την πώληση αγαθών και υπηρεσιών, τα λειτουργικά έξοδα και το επενδυτικό έργο της ΔΕΥΑΕ, στο πλαίσιο μιας ορθολογικής πολιτικής μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε ως χώρα», τόνισε μιλώντας στο «e-ptolemeos.gr» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ, Φώτης Ιορδανίδης. Επισήμανε δε ότι «στον προϋπολογισμό του 2017 μεταφέρεται το πλεόνασμα της επιχείρησης από το 2016, ύψους 300.000 ευρώ» και σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος όπως θα έπρεπε να είναι και λαμβάνει υπόψιν το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΕ το οποίο υπερβαίνει τα 38 εκατομ. ευρώ και περιλαμβάνει τις πάγιες υποχρεώσεις της επιχείρησης για μισθοδοσία, αποπληρωμή δανείων και πάγιες δαπάνες.

Ο κ. Ιορδανίδης τόνισε ότι στον προϋπολογισμό του 2017 περιλαμβάνονται έργα που έχει καταθέσει η επιχείρηση στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση και αφορούν αποχετευτικά έργα και έργα ύδρευσης. Σημείωσε ότι «κάποιες μελέτες έργων θα ξαναϋποβληθούν για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ γιατί έχει λήξει το προηγούμενο πρόγραμμα», κάνοντας λόγο συγκεκριμένα για τα ακόλουθα έργα: δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων Οικισμού Πενταβρύσου και Οικισμού Ανατολικού προς το Βιολογικό Καθαρισμό της Πτολεμαΐδας, εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Προαστίου, Ασβεστόπετρας, δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων Δροσερού, το έργο επέκτασης – αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού Πτολεμαΐδας (ΕΕΛ), εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης Οικισμού Κομνηνών και Μεσοβούνου. «Περιμένουμε την πρόσκληση από τη Διαχειριστική Αρχή για να ξαναϋποβάλουμε τα έργα αυτά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ, ενώ σημείωσε ότι «όσον αφορά σε έργα ύδρευσης θα υποβάλουμε εκ νέου τα έργα για το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Οικισμού Ερμακιάς.»

Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, στον προϋπολογισμό του 2017 της ΔΕΥΑΕ περιλαμβάνονται οι διάφορες επιχορηγήσεις από παντός είδους χρηματοδοτικούς φορείς και τα έσοδα από τις υπηρεσίες που παρέχει η επιχείρηση στους καταναλωτές της, ενώ περιλαμβάνονται και οι απαιτήσεις της επιχείρησης από το Δήμο Εορδαίας για υπηρεσίες του προσωπικού της ΔΕΥΑΕ που απασχολείται με προγραμματικές συμβάσεις μέχρι τις 31/12/2010 και από βεβαιωμένα και μη εισπραχθέντα έσοδα από τους πελάτες – καταναλωτές από ιδρύσεως έως 31/12/216, το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται σε 5.600.000 ευρώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη