Αρχική > Slider > Σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις τένις έρχονται στη Πτολεμαΐδα

Σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις τένις έρχονται στη Πτολεμαΐδα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ένα πολύ σπουδαίο γεγονός στο τένις διοργανώνει  στη Πτολεμαΐδα ο Όμιλος Αντισφαίρισης από  5 έως 10 Οκτωβρίου.

Αναφερόμαστε για το 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (αγοριών – κοριτσιών ηλικίας 12,14,16 ετών), Επιπέδου 1, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης με τους προκριματικούς αγώνες να γίνονται  Πέμπτη του κυρίως ταμπλό Παρασκευή και Σάββατο , ενώ ημιτελικού και  τελικοί αγώνες είχαμε, σήμερα  Κυριακή για την κατηγορία των 12 ετών, την  Δευτέρα για την κατηγορία των 14 ετών και την Τρίτη για την κατηγορία των 16 ετών .

Οι αγώνες γίνονται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του συλλόγου που παρόμοιες πολύ δύσκολα συναντάς. Το κέντρο αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας είναι μέσα στα 2-3 καλύτερα της Ελλάδας με 10 γήπεδα τένις και το μοναδικό το οποίο συνδυάζει , 8 ανοικτά γήπεδα με δύο κλειστά .

Ο καιρός το Σάββατο δεν ήταν σύμμαχος αφού το πρωί έβρεχε συνέχεια. Όταν σταματούσε τα γήπεδα καθαρίζονταν αλλά μόλις πήγαιναν οι αθλητές να ξαναρχίσουν έβρεχε πάλι.

Οι αγώνες γινόντουσαν μέχρι αργά αφού τα γήπεδα διαθέτουν και φωτισμό σε αυτό το στολίδι που υπάρχει στη Πτολεμαΐδα.

Το παρών στους αγώνες έδωσε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σπύρος Ζαννιάς που είχε και αυτός την ευκαιρία να θαυμάσει αυτό το «κόσμημα» του τένις.

Τη Κυριακή το πρωί βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Καρακασίδης που είχαν την ευκαιρία μαζί με τον πρόεδρο της ΕΦΟΑ να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να μιλήσουν για το σπουδαίο αυτό έργο που έγινε στην Πτολεμαΐδα.

Ο πρόεδρος μάλιστα της ΕΦΟΑ υποσχέθηκε ότι θα έρθουν σπουδαίοι διεθνείς αγώνες στην Πτολεμαΐδα.

Πιο συγκεκριμένα είπε «Το 95%  αυτού του έργου ανήκει στο Πέτρο Τσιάρα και το υπόλοιπο σε όλους τους άλλους. Το έργο αυτό ανήκει στα 5 καλύτερα σε όλη την Ελλάδα. Έχει όμως μια ιδιαίτερη δυναμική λόγω του κλειστού (αυτό το έκανε η ομοσπονδία για να ήμαστε και δίκαιοι).

Πρέπει όμως να δούμε την αναπτυξιακή πορεία των εγκαταστάσεων.

Γιατί με αυτούς τους αγώνες 80000 ευρώ κερδίζει η πόλη κάθε μέρα αυτές τις 5 μέρες των αγώνων.

Αν δοθούν παρόμοιες εκδηλώσεις το έργο θα κάνει απόσβεση σε 1 χρόνο.

Το έργο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Είναι ένα άθλημα που δεν έχει ηλικία και εδώ ενώπιον σας υπόσχομαι να φέρουμε εδώ ένα πρωτάθλημα διεθνές για βετεράνους αθλητές και θα φέρουμε να γίνεται μόνιμα εδώ το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 12αρι στα τζούνιορ.

Ευχαριστούμε την περιφέρεια και προσωπικά το Παναγιώτη Πλακεντά στη συμβολή του για να ολοκληρωθεί το έργο και να είναι σίγουροι όλοι πως το χρήμα και ο κόπος τους εδώ θα πιάσουν κόπο.

Θα πρέπει να κάνουμε μικρά παιδιά να έρθουν εδώ και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε αυτό το μέρος 3θνες σημείο συναντήσεων αθλητών.

Αυτό είναι στο χέρι του προέδρου και θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Όλη η Ελλάδα είναι εδώ σήμερα και οι εγκαταστάσεις αυτές θα γίνουν ο καλύτερος πρεσβευτής της περιοχής».

Ο  πρόεδρος του Ομίλου Πέτρος Τσιάρας δήλωσε «To 95% που είπε ο πρόεδρος είναι υπερβολικό. Αν δεν υπήρχε η βοήθεια του Παναγιώτη (βλ. Πλακεντάς) που από τότε που ήταν πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου ήταν δίπλα μας. Αν δεν ήταν αυτός ίσως να μη γινόταν τίποτα ειδικά όταν μπλόκαρε το έργο. Η Περιφέρεια γενικά ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος για να ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς δήλωσε «ήταν στρατηγική επιλογή μας να στηρίξουμε αυτό το έργο και είναι σημαντικό που στηρίξατε και εσείς τη προσπάθεια μας. Ήταν απόφαση όλου του περιφερειακού συμβουλίου να είναι δίπλα σε αυτή τη προσπάθεια και ήμασταν εκεί από την αρχή της.

Το σημαντικό είναι ότι ένα ευρώ εδώ έχει προστιθέμενη αξία πολύ μεγαλύτερη.

Η επιμονή και ο ζήλος του Πέτρου Τσιάρα και του συμβουλίου του μας έκανε ακόμα και στις δύσκολες στιγμές να ήμαστε σε εγρήγορση για να γίνει το έργο. Και τελικά έγινε και μάλιστα μέσα στην οικονομική κρίση.

Όταν κόλλησε μάλιστα πήραμε γενναίες αποφάσεις και αποφασίσαμε να χρηματοδοτήσουμε το υπόλοιπο του έργου και σήμερα πραγματικά χαιρόμαστε που τόσα παιδιά βρίσκονται εδώ.

Εμείς θα ήμαστε δίπλα στο σύλλογο και την ομοσπονδία.

Με στενοχωρεί ότι δεν υπάρχει κερκίδα αλλά θα δούμε τι θα κάνουμε και για αυτό.

Από αυτές τις εγκαταστάσεις είμαι σίγουρος ότι θα αναδειχθούν οι αθλητές του αύριο και εμείς θα δούμε πως θα βοηθάμε τις προσπάθεια αυτή».

Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο έργο είχε «κολλήσει» στη γραφειοκρατία αλλά με προσωπικές ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά ξεμπλόκαρε αφού φρόντισε να εξασφαλιστούν για να ολοκληρωθεί.

Έτσι με συνεχή παρακολούθηση και εποπτεία από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων το έργο ολοκληρώθηκε και αυτό το στολίδι παραδόθηκε σε χρήση.

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Θεόφιλος Ηλιάδης

Αθλητικογράφος του e-ptolemeos.gr. Ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ από το 1990. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Μηχανολογίας Κοζάνης.