Αρχική > Ενέργεια > Σπάρτακος: «Στην αυξημένη ζήτηση και την πίεση του συστήματος, ο ΑΔΜΗΕ απάντησε «ρίχνοντας» στη μάχη του εφοδιασμού, 5 λιγνιτικές μονάδες τις ΔΕΗ»

Σπάρτακος: «Στην αυξημένη ζήτηση και την πίεση του συστήματος, ο ΑΔΜΗΕ απάντησε «ρίχνοντας» στη μάχη του εφοδιασμού, 5 λιγνιτικές μονάδες τις ΔΕΗ»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ζέστη, καύσωνας, ασφυκτικές καταστάσεις.
Η ζήτηση στο φουλ καθώς ο Έλληνας πολίτης αναζητά λίγη δροσιά στην παρατεταμένη χρήση των κλιματιστικών και μαντέψτε ποιόν «κάλεσαν» για να στηρίξει το σύστημα ώστε να μην μπούμε σε καταστάσεις συναγερμών.
Ναι, ναι. Καλά μαντέψατε. Τον λιγνίτη.
Αυτόν τον βρώμικο και ανεπιθύμητο λιγνίτη που έβαλε πολλές φορές τις πλάτες του για να μην καταρρεύσει το σύστημα. Για να μπορούν όλοι να έχουν ρεύμα. Για να μπορούν τα νοσοκομεία μας (και όχι μόνο) να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους χωρίς προβλήματα.
Στην αυξημένη ζήτηση και την πίεση του συστήματος, ο ΑΔΜΗΕ απάντησε «ρίχνοντας» στη μάχη του εφοδιασμού, 5 λιγνιτικές μονάδες τις ΔΕΗ.
Δεν είναι λίγες (καθόλου λίγες μάλιστα) οι φορές που είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι το σύστημα ΔΕΝ μπορεί να διατηρηθεί με ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο τρόπο παρά μόνο με τη λειτουργία των μονάδων βάσης.
Η όλη κατάσταση, αν μη τι άλλο, ενδυναμώνει τη διαχρονική θέση του συνδικάτου για την ανάγκη προστασίας του Εθνικού μας πλούτου, που χάρη σ΄ αυτόν –μέχρι στιγμής- έχουν αποσοβηθεί τα χειρότερα σε ό,τι έχει να κάνει με την ηλεκτροδότηση της χώρας.
Οι, δε, συνέπειες τις βίαιης απολιγνιτοποίησης είναι μία κατάσταση που έχει αναλυθεί πολλές φορές από τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ και ο κάθε ένας μπορεί να καταλάβει τι θα συμβαίνει όταν και αν θα έχουν αποσύρει τον πολύτιμο λιγνιτικό στόλο της ΔΕΗ.
Τα πράγματα είναι απλά. Χωρίς τον λιγνίτη ούτε το σύστημα μπορεί να στηριχθεί ούτε ο Έλληνας καταναλωτής μπορεί να απολαμβάνει το κοινωνικό αυτό αγαθό στην καλύτερη δυνατή τιμή.
Χωρίς τον λιγνίτη η ισορροπία του συστήματος θα βρίσκεται πάντα σε τεντωμένο σκοινί δημιουργώντας επισφαλείς συνθήκες.
Συνεπώς, ο χρόνος που ζητούν το συνδικάτο και η κοινωνία ώστε η μετάβαση στη νέα εποχή να είναι πραγματικά δίκαιη αλλά και η κατοχύρωση του ενεργειακού συστήματος να είναι διασφαλισμένη, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά ΠΛΕΟΝ υπόψη.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτό το καμπανάκι που χτυπά θα πρέπει κάποτε να το ακούσουν η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΔΕΗ ώστε η επόμενη ημέρα να μας βρει όλους σε έναν καλύτερο δρόμο σχεδιασμού: για το μέλλον της περιοχής και για την ασφάλεια της ηλεκτροδότησης.

Γραφείο Τύπου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Αίτημα της Κοινότητας Ακρινής για νομική υποστήριξη για τη μετεγκατάσταση – Επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Ο πρόεδρος της Ακρινής Χάρης Καζαντζίδης απέστειλε επιστολή προς την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, με ...