Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > «Σπάρτακος»: Μνήμες Λιγνίτη 2017 – Ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο δυνατά – Κάθε χρόνο ΟΛΟΙ νικητές

«Σπάρτακος»: Μνήμες Λιγνίτη 2017 – Ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο δυνατά – Κάθε χρόνο ΟΛΟΙ νικητές

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page

Υπάρχουν πολλοί αγώνες δρόμου (κλασικοί, λαϊκοί, μαραθώνιοι, ημιμαραθώνιοι, sprint, ο… καθημερινός αγώνας για τα προς το ζην, κοκ), αλλά μόνο ένας αγώνας δρόμου χαρακτηρίζεται από μία διαδρομή που ξεκινά από τα έγκατα της γης, ανεβαίνει στην επιφάνεια για να «συναντήσει» το ανθρώπινο δυναμικό και που, έπειτα, με τη μορφή της ηλεκτρικής ενέργειας καταλήγει …ΠΑΝΤΟΥ. Στα σπίτια μας, στις δουλειές μας, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους δρόμους, στα πάρκα. ΠΑΝΤΟΥ.

Σε μια προσπάθεια να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν, με κάθε τρόπο, την προσφορά των εργαζομένων της ΔΕΗ αλλά και τη συμβολή και το ρόλο του λιγνίτη και της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας στην ανάπτυξη της χώρας, το Σωματείο ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού συνδιοργανώνουν από το 2009, τον Αγώνα Δρόμου που φέρει τον διακριτικό τίτλο ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨.

Με τον αγώνα, δρομείς και συμμετέχοντες τιμούν τους λιγνιτωρύχους. Τιμούν τη μνήμη αυτών που «έφυγαν» και το έργο, την προσφορά αυτών που σήμερα εργάζονται στα Ορυχεία. Ο μόχθος που καταθέτουν καθημερινά οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους, αποτυπώνεται συμβολικά στην προσπάθεια που καταβάλει ο κάθε δρομέας για να φθάσει στον τερματισμό.

Φέτος ο θεσμός συμπλήρωσε 9 έτη, χρόνος που αποδεικνύει τα «γερά του θεμέλια» αλλά και το ότι «υπηρετεί» επάξια το σκοπό που τον ενέπνευσε.

Με πάνω από 700 αιτήσεις συμμετοχής από όλη τη χώρα (Αλεξανδρούπολη, Λευκάδα, Αθήνα, Δίστομο, Χαλκιδική, Ιωάννινα κα) και τις ηλικές να κυμαίνονται μεταξύ 5 και 82 ετών, οι Μνήμες Λιγνίτη απέδειξαν και φέτος όχι μόνο την δυναμική που έχει αποκτήσει ο θεσμός αλλά και το πόσο έχει ισχυροποιηθεί, συμβολικά, στις συνειδήσεις του κόσμου σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, θερμές ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν και στήριξαν την προσπάθεια.

Ιδιαίτερα είναι τα εύσημα που αξίζουν στους αθλητές και στον κόσμο που με την συμμετοχή τους δίνουν, κάθε φορά, σάρκα και οστά στην προσπάθειά μας.

Να είναι και να είμαστε όλοι καλά και … ραντεβού του χρόνου.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα του αγώνα

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team