Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Σπάρτακος: 3 Δεκεμβρίου Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – ΟΛΟΙ διαφορετικοί, ΟΛΟΙ ίσοι

Σπάρτακος: 3 Δεκεμβρίου Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – ΟΛΟΙ διαφορετικοί, ΟΛΟΙ ίσοι

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η ημέρα των ατόμων με αναπηρία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την ευαισθητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας, σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Είναι βέβαια σαφές ότι οι άνθρωποι που ανήκουν στο λεγόμενο «αναπηρικό κίνημα» δεν έχουν ανάγκη από μία ημέρα «κλισέ» για να «γιορτάσουν», αλλά έχουν ανάγκη από υποδομές, πρόγραμμα, πρόνοια, συμπαράσταση και αποδέσμευση από ρατσιστικά και προληπτικά καθεστώτα και συμπεριφορές.

Για το 2018, οι φορείς-μέλη της ΕΣΑμεΑ αποφάσισαν τη διοργάνωση 3 συλλαλητηρίων με την επισήμανση ότι: τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους μοιράζονται τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια.

Το αναπηρικό κίνημα διατρανώνει το σύνθημά του «Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς» και αγωνίζεται για τη λήψη συντονισμένων μέτρων και στοχευμένων πολιτικών, ώστε να επιτευχθεί η προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, δεδομένου ότι «είναι κοινή παραδοχή ότι τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους συγκροτούν μία από τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τα μέτρα λιτότητας και την κρίση, σε όλους τους τομείς της ζωής τους».

3η Δεκέμβρη: Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν το δικαίωμά τους στη ζωή με αξιοπρέπεια. Σε αυτή τη διεκδίκηση θα μας βρίσκουν πάντα συμπαραστάτες.

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δυστυχώς κατέληξε ο νεαρός που είχε πέσει από μπαλκόνι στη Φλώρινα και μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο μετά από επιπλοκή κατά τη διακομιδή του για Θεσσαλονίκη

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κατέληξε, δυστυχώς, τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, ο νεαρός ηλικίας 31 ετών που νωρίτερα σήμερα είχε πέσει από ...